Hyppää sisältöön

Talonrakennus

Opiskele rakennusalaa

Tarjoamme monipuolista koulutusta rakennusalalle, joka valmistaa opiskelijat erilaisiin rakennusprojekteihin. Voit valita eri osa-alueilta ja edetä kohti haluamaasi ammattia tai kehittää nykyistä osaamistasi.

Rakennusala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia, mutta edellyttää sitoutumista, tarkkuutta ja yhteistyötaitoja. Tehtävät vaihtelevat roolin ja yrityksen mukaan, kattaen uudisrakentamista, vanhojen rakenteiden korjauksia, kuten purkutöitä, laatoitusta ja sisävalmistusvaiheen töitä. Työskentely vaatii vahvaa sitoutumista ja moniammatillista yhteistyötä.

Riippumatta siitä, millainen lähtökohtasi on, löydät sinulle sopivan koulutusmahdollisuuden meiltä. Rakentamista voi opiskella omaehtoisessa koulutuksessa, työvoimakoulutuksessa ja oppisopimuskoulutuksessa. Valitse monipuolisten rakennusalan koulutustemme joukosta itsellesi sopivin reitti ammatilliseen kasvuun:

Suorita perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto ja ota askeleita kohti vankkaa osaamista

Sinulla on mahdollisuus suorittaa erilaisia tutkintoja, kuten perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, tai suorittaa osan tutkinnosta. Perustutkinto on suunniteltu niille, jotka aloittavat alan ilman aiempaa kokemusta. Ammattitutkinto tarjoaa jatkokoulutusta niille, joilla on joko alaan liittyvä perustutkinto tai pitkä työkokemus alalta. Erikoisammattitutkinto on suunnattu niille, joilla on vahva työkokemus alalta peruskoulutuksen jälkeen.

Lyhyemmät koulutukset tarjoavat nopeaa ja kohdennettua oppimista niille, jotka eivät voi sitoutua pidempiin ohjelmiin. Esimerkiksi aurinkopaneeliasentaja- ja puukerrostalorakentaja sekä kattoasentajan ja mittamies -koulutukset ovat saatavilla. Jälkimmäiset ovat osa talonrakennusalan ammattitutkintoa, jota voit jatkaa rakentaaksesi oman urapolkusi valinnaisilla osilla.

Mahdollista työllistyminen työvoimakoulutusten kautta


Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille yli 20-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Koulutus toteutetaan yleensä lyhytkestoisena koulutuksena, jonka tavoitteena on helpottaa työllistymistäsi. Osa työvoimakoulutuksista on perus- tai ammattitutkinnon osiin valmistavia koulutuksia. Työvoimakoulutuksella voit edesauttaa työllistymistäsi, ja työllistyttyäsi voit solmia oppisopimuksen työnantajasi kanssa ja suorittaa halutessasi koko tutkinnon.

Hanki henkilösertifikaatti tai pätevyys, jotka erottavat sinut alan vahvana osaajana

Rakentamisen sertifikaatilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Sertifikaatin voi myöntää Eurofins Expert Services Oy, Suomen Laatusertifiointi ry tai Inspecta Sertifiointi Oy riippuen siitä, minkä osaamisalan sertifikaatista on kyse. Tämä on kerrottu sertifikaattikoulutuksen esittelyn yhteydessä.

Sertifioitu ammattilainen on osallistunut sertifikaattikoulutukseen, osoittaen ammattitaitonsa läpäisemällä kirjallisen kokeen ja näyttötyön. Edellytyksenä sertifioitumiselle on tietty pohjakoulutus ja riittävä työkokemus. Tilaajat ja rakennusalan työnantajat voivat varmistua ammattitaidosta sekä siitä, että ammattilainen noudattaa hyvää rakennustapaa ja eettisiä sääntöjä. Sertifioitu ammattilainen saa käyttöönsä sertifikaattimerkin ja -kortin oman osaamisen markkinointia varten. Sertifikaattikoulutuksen, kirjallisen kokeen ja näyttötyön suorittamisen jälkeen voit hakea sertifikaattia. Sertifikaattia tulee hakea kahden vuoden sisällä todistuksen päiväyksestä.

Haasta itsesi johtamiskoulutuksissamme (RET ja REAT) ja nouse esihenkilöksi

Tarjoamme myös koulutuksia työnjohtajiksi tai työmaapäälliköksi eteneville alan ammattilaisille. Jos olet jo työskennellyt alalla ja haluat tarttua uusiin haasteisiin, sinua saattaisi kiinnostaa työnjohtokoulutukset. Koulutamme kolmea eri rakennusalan työnjohtoon suuntautuvaa koulutuskokonaisuutta; Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, rakennustyömaan työnjohdon osaamisala (REAT) ja Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, työmaapäällikön osaamisala (RET) sekä korjausrakentamisen työnjohtaja koulutusta.

Joustavaa rakentamisen koulutusta: oppisopimuskoulutus

Työssä oleville suunnattu oppisopimus edellyttää työpaikkaa sen alkamishetkellä. Oppisopimuskoulutuksen avulla voit jatkaa kesken jääneitä opintojasi, hankkia lisäkoulutusta tai vaihtaa alaa. Järjestämme koulutuksia myös yritysten tarpeisiin.

Vaihtoehdot rakennusalalle

Aina tarvitaan osaajia rakennusalalle. Rakennusalan tehtävissä pääset näkemään työsi tuloksen konkreettisesti. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa rakennettavaan tai parannettavaan ympäristöön ja luoda kestäviä ratkaisuja. Minkälaisesta työstä sinä haaveilet? Tutustu tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja löydä oma polkusi rakennusalalla.

Kysy lisää koulutuksista

Haku