Hyppää sisältöön

Juhlavuotena tapahtuu

Työtehoseura 100 vuotta-juhlavuotena välitämme hyviä uutisia työstä, työelämästä ja ammatillisesta koulutuksesta. Kerromme Työtehoseuran tarinaa ja vuosikymmenten aikaista työelämän muutosta Työtehoseuran viestintäkananavilla ja juhlavuoden tilaisuuksissa.

Kuvat kertovat

Työtehoseuran arkistoissa on runsain määrin puhuttelevia valokuvia ja materiaaleja. Kuvaotteisiin voi tutustua kohdassa ”Työn muutos kuvina”. Valokuvanäyttelyitä ovat esillä juhlavuoden tilaisuuksissa sekä syksyllä 2024 Suomen maatalousmuseo Sarkassa ja Nurmijärven kirjastossa. Yhteistyötä tehdään myös Suomen Metsämuseo Luston kanssa.

Työtehoteko-kilpailu

Juhlavuoden kiinnostavana haasteena tullaan julkaisemaan valtakunnallinen ”Työtehoteko” – kilpailu, joka on avoin niin pienille kuin suuremmille yrityksille ja työyhteisöille. Kannustamme jakamaan arjen keksintöjä ja käytännön tekoja, jotka ovat tuoneet tehoja työn tekemiseen, hyvinvointiin ja sujuvuuteen. Kilpailuohjeet julkaistaan huhtikuussa.

Arvokas historia talteen

Juhlavuoden kunniaksi olemme käynnistäneet yhdistyksen vanhimpien dokumenttien ja muun aineiston taltioinnin Kansallisarkistoon talteen myös tulevien jälkipolvien hyödynnettäväksi. Arkistojen saloista löytyy niin yhdistyksen asiakirjoja, pöytäkirjoja kuin kirjeenvaihtoa.

Työtehoseuran tutkimus- ja julkaisutoiminta on ollut vuosien saatossa ansiokasta ja tunnettua. Juhlavuotena avaamme julkaisualustan, jonka kautta Työtehoseuran julkaisuihin, tutkimusraportteihin pääsee entistäkin paremmin käsiksi. Vanhempien materiaalien digitointia tehdään tulevien vuosien aikana. 

Työtehoseuran jäsenlehti Teho-lehti uudistuu juhlavuoden ilmeen mukaiseksi. Julkaisemme Teho-lehdessä historia- ja kuvakatsauksia, tulevaisuuden näkymiä unohtamatta.   

Kerromme Työtehoseuran tarinaa ja vuosikymmenten aikaista työelämän muutosta Työtehoseuran viestintäkananavilla ja juhlavuoden tilaisuuksissa. Seuraa juhlavuoden etenemistä Työtehoseuran Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä ja X:ssä.

Avoimet ovet 30.8.2024

Juhlavuoden kunniaksi Työtehoseuran Nurmijärven Rajamäen kampuksella vietetään avointen ovien päivää 30.8.2024. Tapahtumassa pääsee vierailemaan alueen opetustiloihin, ajoneuvokalustoon ja simulaattoreihin. Kahvitarjoilun lomassa voi tutustua valokuvanäyttelyyn ja historiakatsauksiin.

Lisätietoja

Haku