Hyppää sisältöön

Maalaus ja pintakäsittelyala

Opiskele rakennusmaalariksi eli maalaus- ja pintakäsittelyalaa

Rakennusmaalarin työtehtäviin kuuluu uudisrakennusten ja remontoitavien rakennusten tasoitus- ja maalaustyöt. Lisäksi saatat työskennellä ulko- ja sisämaalausten parissa sekä suorittaa tapetointi-, pinnoitus-, päällystys-, tasoite- ja laatoitustöitä. Näitä monipuolisia tehtäviä suorittamalla voit vaikuttaa rakennusten ulkoasuun ja viihtyisyyteen.

Opiskelun aikana saat vankan pohjan maalaus- ja pintakäsittelyalan tehtäviin. Koulutuksessa keskitytään erityisesti maalarin työtehtäviin liittyviin käytännön töihin. Opit tekemään monenlaisia maalaus- ja tapetointitöitä sekä niihin liittyviä esikäsittelytöitä. Tärkeää on myös oppia käyttämään oikein erilaisia koneita, laitteita ja materiaaleja. Värien käyttöä, efektipintojen ja kuvioiden maalaamista sekä muita luovia elementtejä opit myös koulutuksen aikana.

Valmistuttuasi rakennusmaalariksi sinulla on mahdollisuus työskennellä monenlaisissa projekteissa rakennusalan yrityksissä. Maalaus- ja pintakäsittelyalan ammattilaisia tarvitaan aina, ja voit olla osa tiimiä, joka tekee rakennuksista kauniimpia ja kestävämpiä.

Tutustu haussa oleviin maalaus- ja pintakäsittelyalan koulutuksiin:

(Jos linkin takaa ei löydy yhtään koulutusta, meillä ei valitettavasti ole juuri nyt hakua auki.)

Etkö löydä töitä? Työvoimakoulutus voi olla ratkaisu

Tarjoamme rakennusmaalarin työvoimakoulutusta henkilöille, jotka täyttävät alalle soveltuvat vaatimukset ja joilla on vähintään peruskoulun tai vastaava oppimäärä. Koulutus on avoinna myös maahanmuuttajille ja alanvaihtajille. Ensisijaisesti se suunnataan yli 20-vuotiaille työttömyysuhan alla tai työttömille tai hakijoille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa.

Koulutuksen päätavoite on osallistujien työllistyminen alalle. Koulutus on tutkintokoulutusta ja sen aikana on mahdollista suorittaa perus- tai ammattitutkinnon osia. Jos et saa tutkintoa valmiiksi työvoimakoulutuksen aikana, voit neuvotella oppisopimuksesta työnantajasi kanssa ja halutessasi suorittaa näin koko tutkinnon.

Työvoimakoulutuksiin hakeudutaan aina TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijan kautta.

Pintakäsittelyalan perustutkinto oppisopimuksella työssäkäyvälle

Etsitkö mahdollisuutta kouluttautua rakennusmaalariksi samalla kun työskentelet? Pintakäsittelyalan perustutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, tarjoten joustavan vaihtoehdon työssäkäyville.

Oppisopimus on suunniteltu erityisesti työssä oleville, jotka haluavat jatkaa opintojaan tai vaihtaa alaa. Ennen koulutuksen alkua sinun tulee kuitenkin varmistaa työpaikka, jossa voit suorittaa käytännön työtehtäviä. Oppisopimuskoulutuksen avulla voit kartuttaa ammattitaitoasi työn ohessa ja saavuttaa pintakäsittelyalan perustutkinnon.

Rakennusmaalarin opinnot sisältävät monipuolisesti maalaus- ja pintakäsittelyalan tehtäviä, joita voit opiskella oppisopimuksella. Tämä koulutusmuoto tarjoaa sinulle mahdollisuuden jatkaa kesken jääneitä opintojasi, hankkia lisäkoulutusta tai vaihtaa alaa ilman suurta katkoa työelämässä.

Ota ensimmäinen askel kohti osaamisen kehittämistä ja hanki ammattitaitoa pintakäsittelyalalla oppisopimuksen avulla. Ota yhteyttä oppilaitokseen saadaksesi lisätietoa

Vaihtoehdot maalaus- ja pintakäsittelyalan koulutuksiin

Tee näkyvää jälkeä työssäsi! Katso alta koulutusvaihtoehdot.

Kysy lisää koulutuksista

Haku