Hyppää sisältöön

Nostoala

Koulutusta nosturinkuljettajille

Koulutusta torninosturinkuljettajille ja ajoneuvonosturinkuljettajille – Lisääntyvä kysyntä nostoalan ammattilaisille!

Rakennustoiminnan laajetessa tarve nostoalan osaajille kasvaa. Torninosturinkuljettajille ja ajoneuvonosturinkuljettajille tarjoamme koulutusta, joka vastaa alati kasvavaan tarpeeseen. Valitse kahdesta eri tutkinnosta:

Koulutuksen aikana opit nosturin toiminnan, tarkastukset, kunnossapidon ja turvalliset työskentelytavat sekä kehität ajotaitojasi.

Nostoalan tehtävissä tarvitset hyvää koordinaatiokykyä ja hahmotuskykyä. Kuljettajista on pulaa, ja palkkataso on kohtuullisen hyvä. Tutkinto sopii sinulle, jolla on työkokemusta rakennusalalta, nostotöistä tai teollisuudesta, joissa käytetään nostureita. Koulutukseen osallistumiseksi tarvitset myös kohtuullisen suomen kielen taidon ja C1-/C-luokan ajokortin.

Koulutuksissamme on käytössä uusi torninosturi, joka parantaa kuljettajan työolosuhteita. Ohjaamo on kuin toimisto, sillä sieltä löytyvät lämmitys, ilmastointi, ergonominen istuin, jääkaappi, mikroaaltouuni ja radio. Kuljettajan viihtyvyyteen kiinnitetään paljon huomiota jo koulutuksessa. Hae mukaan ja kehitä nostoalan osaamistasi – valmistaudu vastaamaan alan kysyntään!

Tutustu haussa oleviin nostoalan koulutuksiin:

(Jos linkin takaa ei löydy yhtään koulutusta, meillä ei valitettavasti ole juuri nyt hakua auki.)

Nostoalan ammattitutkinto

Riippumatta siitä, millainen lähtökohtasi on, löydät varmasti sinulle sopivan koulutusmahdollisuuden meiltä.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa erilaisia tutkintoja, kuten perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, tai suorittaa osan tutkinnosta. Perustutkinto on suunniteltu niille, jotka aloittavat alan ilman aiempaa kokemusta. Ammattitutkinto tarjoaa jatkokoulutusta niille, joilla on joko alaan liittyvä perustutkinto tai pitkä työkokemus alalta. Erikoisammattitutkinto on suunnattu niille, joilla on vahva työkokemus alalta peruskoulutuksen jälkeen.

Kehittääksesi nostoalan taitojasi voit suorittaa kaksi eri tutkintoa: Maanrakennusalan ammattitutkintoon kuuluu ajoneuvonosturiosaaminen, kun taas torninosturikuljetus on osa Talonrakennusalan ammattitutkintoa. Maarakennusalan ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle pätevyyden toimia monenlaisissa maarakennustehtävissä. Suorittamalla osan Talonrakennusalan ammattitutkinnosta, joka keskittyy torninosturinkuljetukseen, osoitat kykysi hallita kaikkia torninosturinkuljettajan työssä tarvittavia taitoja ja vaatimuksia.

Lyhyemmät koulutukset puolestaan tarjoavat sinulle nopeampaa ja kohdennetumpaa oppimista, jos et välttämättä halua tai voi sitoutua pidempiin koulutusohjelmiin.

Etkö löydä töitä? Vaihtoehdoksi torninosturinkuljettajan työvoimakoulutus

Torninosturinkuljettajan työvoimakoulutus mahdollistaa talonrakennusalan ammattitutkinnon torninosturin kuljetus -osan suorittamisen. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille yli 20-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa.

Koulutus toteutetaan yleensä lyhytkestoisena koulutuksena, jonka tavoitteena on helpottaa työllistymistäsi. Osa työvoimakoulutuksista on perus- tai ammattitutkinnon osiin valmistavia koulutuksia. Työvoimakoulutuksella voit edesauttaa työllistymistäsi, ja työllistyttyäsi voit solmia oppisopimuksen työnantajasi kanssa ja suorittaa halutessasi koko tutkinnon. Työvoimakoulutuksiin hakeudutaan aina TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijan kautta.

Nosturinkuljettajaksi myös oppisopimuksella

Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. Työssä oleville suunnattu oppisopimus edellyttää työpaikkaa sen alkamishetkellä. Oppisopimuskoulutuksen avulla voit jatkaa kesken jääneitä opintojasi, hankkia lisäkoulutusta tai vaihtaa alaa.

Koulutusta nosturinkuljettajille

Vaihtoehtoja nostotyöalan koulutuksille

Mitä mieltä olet laajoista maisemista korkealta katsottuna haasteellisessa ja itsenäisessä työssä? Kiinnostaisiko sinua torninosturin- tai ajoneuvonosturinkuljettajan ammatti?

Kysy lisää koulutuksista

Haku