Hyppää sisältöön

Metsäalan koulutus

Opiskele metsäalalle

Metsäalan koulutus on yksi ydinalueistamme.

METSÄALAN PERUSTUTKINTO | METSÄALAN AMMATTITUTKINTO | HIILISAVOTTA

Metsäala on yksi Suomen suurimmista teollisuudenaloista ja merkittävä talouden veturi. Metsäalalla työskentelet kestävän tulevaisuuden keskiössä, jatkuvasti uusiutuvan raaka-aineen, metsien, parissa. Metsäteollisuus on myös suuri vientiala, ja puunjalostustuotteita viedään ympäri maailmaa. Metsäalalla tarvitaan jatkuvasti uusia alasta kiinnostuneita työntekijöitä.

Metsäala on myös merkittävä osa ilmastotyössä. Tulet oppimaan, miten edistää kestävää metsänhoitoa. Nykyaikaiset metsäkoneet ja metsänhoito-ohjelmistot hyödyntävät myös edistynyttä teknologiaa. Metsätraktorit, hakkuukoneet ja muut laitteet ovat varustettuja edistyneillä ohjausjärjestelmillä, jotka mahdollistavat tarkan ja taloudellisen työn suorittamisen. Lisäksi tietojärjestelmät ja -analyytiikka mahdollistavat reaaliaikaisen seurannan ja päätöksenteon.

Millaisia töitä metsätalouden parissa tehdään?

TTS Työtehoseuran opinnoista valmistut metsätalouden pariin. Metsätalouden päätehtävänä on tuottaa metsäteollisuuden tarpeisiin puuta ja huolehtia metsien asianmukaisesta hoidosta tekemällä harvennushakkuita, taimikonhoitoa, puun korjuuta ja kuljetusta.

Tutustu metsäalan koulutukseen

Metsäalan koulutusta toteutetaan Nurmijärvellä. Voit hakeutua koulutukseen joko Opetushallituksen Opintopolku-palvelussa (yhteishaku) tai voit hakea nettisivujemme kautta suoraan oppilaitokseen (jatkuva haku).

Käytännönläheinen koulutus tapahtuu suurelta osin maastossa ja halliharjoituksissa. Työtä harjoitellaan mm. metsäkonesimulaattoreilla. Voit sisällyttää omiin opintoihisi suuntautumisesta riippuen myös C-ajokortin ja kuljetusalan perustason ammattipätevyyden suorittamisen.

Jos olet siirtymässä alalle, Metsäkoneenkuljettajan ammatillisessa perustutkinnossa saat perusosaamista alan eri tehtäviin. Työssäoppimisen jaksoilla pääset tutustumaan alan työnantajiin ja etsimään itsellesi kiinnostavaa työpaikkaa. Opinnot vievät yleensä noin kolme vuotta, mutta aiemmin kertynyt osaaminen voi hyvin lyhentää aikaa.

Metsäalan ammattitutkinto tarjoaa syvällisempää osaamista metsätalousyrittäjänä toimimiseen ja sopiikin erinomaisesti metsänomistajille, metsuri- ja metsäpalveluyrittäjille.

Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Koulutuksen yhteystiedot

Haku