Hyppää sisältöön
Linja-autonkuljettaja

Kuljetusala

Opiskele kuljetusalalle

Monipuolinen kuljetusala tarjoaa lukemattomia erilaisia työtehtäviä. Mitä sinä haluaisit kuljettaa? Tai kiinnostaako työnjohtotehtävät?

Olipa kyseessä sitten palvelukuljetukset, tavarakuljetukset, metsäteollisuuden kuljetukset, henkilökuljetukset tai kuljetusalan työnjohto, jokaisessa tehtävässä olet merkittävä lenkki yhteiskunnan toimivuuden takaamisessa. 

Kuljettajana työsi on itsenäistä, mutta asiakaspalvelu on oleellinen osa työtä. Hyvän ajotaidon lisäksi kuljettajalta odotetaan vastuullisuutta, tuoteosaamista omalta alaltasi ja auton erilaisten lisälaitteiden ja lastin käsittelytaitoa ja teknisten ohjelmien käyttöä.

TTS:llä opiskelet kuljetusalalle uusilla ajoneuvoilla

TTS on uusinut 2023 aikana koko opetuskäytössä olevan kuljetuskalustonsa, joten pääset tutustumaan uusimpaan tekniikkaan jo harjoitellessa. Käytössämme on myös Suomen ensimmäinen opetuskäyttöön hankittu sähköbussi.

Kaikista kuljetettavista tavaroista yli 90% kuljetetaan maanteitse. Linja-autolla kuljetaan yli 60% kaikista julkisen liikenteen matkoista ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella jopa 80%. Mitä sinä haluaisit kuljettaa?

Kuljetusalalla voi työllistyä useisiin erilaisiin työtehtäviin

Kuljetusalalla sinulla on valtavan paljon mahdollisuuksia työllistyä erilaisiin tehtäviin kuljettajana tai kuljetusalan työnjohtajana. Opiskelun voi aloittaa, vaikka pakettiautonkuljettajasta. B-kortilla pääset sujuvasti opiskelemaan myös linja-autonkuljettajaksi, kuorma-autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Kuljetusalalla mahdollisuudet ei lopu ja töitä riittää!

Jos olet siirtymässä alalle, ammatillisessa perustutkinnossa saat perusosaamista alan eri tehtäviin. Työssäoppimisen jaksoilla pääset tutustumaan alan työnantajiin ja etsimään itsellesi kiinnostavaa työpaikkaa. Opinnot vie yleensä noin kolme vuotta, mutta aiemmin kertynyt osaaminen voi hyvin lyhentää aikaa.

Ammattitutkinto tarjoaa syvällisempää osaamista kuljetusalan työhön. Siihen voi hakeutua muutaman vuoden työkokemuksen tai alan perustutkinnon jälkeen. Usein kuljetusalalla ammattitutkinnot suoritetaan työn ohessa oppisopimuskoulutuksena. Ammattitutkinnon voi suorittaa kuljettajan tehtäviin mutta myös työnjohtajan tehtäviin.

Erikoisammattitutkinto tarjoaa vaativampaa ja monialaista osaamista. Työtehoseurassa voit opiskella kuljetusalalle johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Perustutkinnon suoritettuasi saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi tekniikan ja liikenteen alan ammattikorkeakoulututkintoihin (insinööri).

Tutustu alta kuljetusalan koulutusmahdollisuuksiimme

Koulutuksia toteutetaan Nurmijärvellä, Vantaalla sekä Turussa. Onpa lähtötilanteesi mikä tahansa, koulutuspolku löytyy varmasti. Kaikki kuljetusalan opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Koulutuksen yhteystiedot

Haku