Hyppää sisältöön
Kuljettajaa koskeva tieliikenteen lainsäädäntö

Ammattipätevyyden jatkokoulutus

Koulutustyyppi:Ammattipätevyyden jatkokoulutus
Koulutusala:Kuljetusala
Koulutusmuoto:Lähiopetus / verkko-opetus
Paikkakunta:Nurmijärvi (Rajamäki), Vantaa, Turku

Ammattipätevyysdirektiivi ja ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivät

Ammattipätevyyden jatkokoulutus on suoritettava ammattipätevyyden ylläpitämiseksi tai uudelleen voimaan saattamiseksi, jos kuljetat ammatiksesi kuorma-, linja-autoa tai yhdistelmäajoneuvoa. Mikäli ammattipätevyys on voimassa molempiin kuljetusmuotoihin (henkilö-/ tavaraliikenne) ammattipätevyyttä voi ylläpitää molempiin kuljetusmuotoihin suorittamalla 35 tunnin jatkokoulutuksen 5 vuoden aikana.

Kuljetusalan ammattipätevyys on voimassa viisi vuotta. Kun määräajan umpeutuminen lähestyy sinun tulee suorittaa viisi ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivää. Raskaan kaluston ennakoivan ajon koulutus on pakollinen, muut koulutuspäivät voit valita vapaasti.

Ammattipätevyyden jatkokoulutuksen jakaminen jaksoihin

Ammattipätevyyden jatkokoulutus voidaan jakaa jaksoihin. Yhden jakson pituus on oltava vähintään seitsemän tuntia. Seitsemän tunnin jakso voidaan jakaa kahteen osaan, jossa osat on suoritettava peräkkäisinä päivinä. Yhden osan pituus on oltava vähintään yksi tunti.

Koulutukseen ilmoittautuminen

Alla olevasta painikkeista löydät lisätietoa paikkakuntakohtaisista ammattipätevyyden jatkokoulutuksista ja ADR-koulutuksista.

Takaisin kuljetusalan koulutusten pääsivulle

Kaikki avoinna olevat ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivät löydät alla olevasta listauksesta. Klikkaamalla koulutusta pääset koulutuspäivän esittelyyn ja ilmoittautumiseen.

Haku