Hyppää sisältöön
kuljetusala, kuorma-autonkuljettaja

Kuljetusalan oppisopimus

Oppisopimus on hyvä tapa hankkia lisää osaamista

Oletko rekrytoimassa uusia kuljettajia tai tarvitseeko henkilökunta koulutusta? Oppisopimus on kustannustehokas, yrityksen tarpeisiin kohdistettu ja joustava.

Nopea apu rekrytointiin tai osaamisen kehittämiseen

Kun tarvitset uusia kuljettajia, oppisopimus on loistava apu. Kortin korotukset esimerkiksi B:stä C-korttiin ja edelleen E-korttiin onnistuu nopeasti ja edullisesti. Oppisopimus on myös joustava ja hyvä keinä hankkia lisää osaamista työntekijälle jonka toimenkuva muuttuu esimerkiksi kuljettajasta ajojärjestelijäksi.

Voit sopia oppisopimuksen työntekijän kanssa, jolla on joko toistaiseksi voimassa oleva työsopimus tai määräaikainen työsopimus. Vähimmäistyöaika on 25 tuntia viikossa. Myös yrittäjänä toimivalle voidaan solmia oppisopimus.

Mitä oppisopimus maksaa?

Koska oppisopimus on työsuhde, työnantaja maksaa opiskelijalle oppisopimuskoulutuksen ajalta työehtosopimuksen mukaisen palkan. Muita kustannuksia on erilaiset viranomaismaksut. Oppisopimukseen liittyy tietopuolisen opiskelun päiviä oppilaitoksen järjestämänä. Mikäli työnantaja ei maksa palkkaa näiltä päiviltä, opiskelijalla on mahdollisuus hakea opintososiaalisia korvauksia.

Työnantaja voi hakea palkkatukea TE-palveluista työttömän työnhakijan palkkaamiseen oppisopimuksella. Oppisopimus tai työsuhde ei voi alkaa ennen tukipäätöksen tekoa.

Oppisopimus soveltuu hyvin:

  • kun työntekijä etenee uusiin tehtäviin
  • rekrytoitaessa uutta henkilökuntaa yritykseen
  • kun puuttuu tutkinto
Kuljetusala, linja-autonkuljettaja

Suorita kuljetusalan tutkinto oppisopimuksella ja etene uusiin tehtäviin.

Kuljetusalan oppisopimuskoulutukset:

KULJETUSALAN TYÖNJOHTAJA TAVARALIIKENTEESEEN

Haku