Hyppää sisältöön

Maarakennusala

Opiskele maarakennusalalle

Kasvava talojen, tie- ja katuverkostojen, sekä vesi-, viemäri- ja tietoliikenneverkkojen rakentaminen ja kunnossapito työllistää suuren määrän ihmisiä. Maarakennusalalle tarvitaan myös työnjohtajia ja erikoisosaajia enemmän kuin koskaan. Koulutamme sinusta infra-alan ammattilaisen. 

Opintosuunnaksi voit valita joko maarakentajan tai maarakennuskoneenkuljettajan osaamisalan. Maarakennuskoneiden käyttöä opetellaan ensin simulaattoreilla, jonka jälkeen pääset harjoittelemaan eri maansiirtokoneita Vihtijärvellä olevalla harjoittelualueellamme. Lisäksi opinnoissa voi suorittaa BC-ajokortin. Alan työllisyysnäkymät ja ansiotaso ovat hyvät. 

Katso tällä hetkellä avoinna olevia maarakennusalan koulutuksia:

(Jos linkin takaa ei löydy yhtään koulutusta, meillä ei valitettavasti ole juuri nyt hakua auki.)

Tutkintoja ja nopeampia koulutusvaihtoehtoja maarakennusalalle

Riippumatta siitä, millainen lähtökohtasi on, löydät varmasti sinulle sopivan koulutusmahdollisuuden meiltä.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa erilaisia tutkintoja, kuten perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, tai suorittaa osan tutkinnosta. Perustutkinto on suunniteltu niille, jotka aloittavat alan ilman aiempaa kokemusta. Ammattitutkinto tarjoaa jatkokoulutusta niille, joilla on joko alaan liittyvä perustutkinto tai pitkä työkokemus alalta. Erikoisammattitutkinto on suunnattu niille, joilla on vahva työkokemus alalta peruskoulutuksen jälkeen.

Lyhyemmät koulutukset puolestaan tarjoavat sinulle nopeampaa ja kohdennetumpaa oppimista, jos et välttämättä halua tai voi sitoutua pidempiin koulutusohjelmiin.

Työvoimakoulutus on ensisijaisesti tarkoitettu yli 20-vuotiaille työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Koulutus toteutetaan yleensä lyhytkestoisena, ja sen tavoitteena on helpottaa työllistymistä. Osa työvoimakoulutuksista valmistaa osallistujia perus- tai ammattitutkinnon osiin. Työvoimakoulutuksen avulla voit edistää työllistymistäsi, ja kun olet työllistynyt, voit solmia oppisopimuksen työnantajasi kanssa ja suorittaa halutessasi koko tutkinnon.

Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. Työssä oleville suunnattu oppisopimus edellyttää työpaikkaa sen alkamishetkellä. Oppisopimuskoulutuksen avulla voit jatkaa kesken jääneitä opintojasi, hankkia lisäkoulutusta tai vaihtaa alaa.

Vaihtoehdot maarakennusalalle

Haluatko olla osa alaa, jossa vaikutetaan positiivisesti ympäristöön ja yhteiskuntaan rakennettujen ratkaisujen avulla? Alalla pääset omalta osaltasi suunnittelemaan ja toteuttamaan infrastruktuuria, jossa toiminnallisesti ja ympäristöllisesti huomioidaan kestäviä ratkaisuja. Katso oma reittisi maarakennusalalle.

Kysy lisää koulutuksista

Haku