Hyppää sisältöön
kaivinkoneenohjaamo ja kauha

Maarakennuskoneenkuljettaja

Tutkinto:Ammatillinen perustutkinto
Koulutusala:Maarakentaminen, Rakennusala
Opetusmuoto:Päiväopetus
Paikkakunta:Nurmijärvi, Vihtijärvi

Suoritettuasi maarakennuskoneenkuljettajan osaamisalan osaat käyttää ainakin yhtä maarakennuskonetta turvallisesti ohjeita ja määräyksiä noudattaen tavanomaisissa maarakentamisen kohteissa. Työssäsi hallitset myös tavanomaisiin maarakentamisen kohteisiin sisältyviä yleisimpiä mittaus- ja merkintätöitä sekä osaa käyttää rakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja sekä opit huoltamaan koneita.

Alan työtehtävissä sinulta vaaditaan työkokonaisuuksien ja materiaalituntemuksen hallintaa, piirustusten luku- ja mittaustaitoa, riittävää fyysistä kuntoa, työympäristön havainnointia, sekä yhteistyökykyä. Maarakennuskoneenkuljettajana pidät koneiden käytöstä sekä ulkona työskentelystä ja osaat toimia maarakennustyömaan vaihtelevissa olosuhteissa.

Tutkinnon perusteet (opintopolku.fi)

Mihin maarakennuskoneenkuljettaja työllistyy?

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä esimerkiksi maarakennus-, talonrakennus-, viherrakennus- ja kiinteistöhoitoyrityksissä tai julkisella sektorilla valtion ja kuntien palveluksessa.

Alkavat opinnot

Etsitkö päivitystä nykyiseen osaamiseesi? Tarjoamme laajan valikoiman ammatillisia koulutuksia. Saat tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta alla olevista yksilöidyistä tiedoista. Katso alkavia koulutuksia:

Haku