Hyppää sisältöön

Lämpöyrittäjyys ja uusiutuva energia

TTS Työtehoseura ylläpitää valtakunnallista lämpöyrittäjät kartalla tietokantaa, jonka avulla kartoitetaan kokonaiskuvaa kotimaisesta lämpöyrittäjäkentästä ja toteutetaan alan kehityskyselyitä. Alan kehittymisestä viestitään vuosittain eri toimijoille sekä säädöksistä ja tukitoimista päättäville tahoille. 

Tietokannan ylläpidon lisäksi edistetään lämpöyrittäjätoiminnan edellytyksiä erinäisten tiedotusmateriaalien ja laskurien avulla. 

Lämpöyrityksiä on suomessa noin 240 ja lämpöyrityskohteita noin 600 kappaletta. 

Lämpöyrittäjyys on toimintamalli, jossa yksittäisten kiinteistöjen tai lämmitysverkossa olevien kohteiden lämmitys on ulkoistettu lämmittämiseen erikoistuneelle toimijalle. Useimmissa tapauksissa lämmityspolttoaineena käytetään kotimaista puuhaketta ja osassa pellettiä. Turpeen rooli on vähentynyt marginaaliin ja kevyen polttoöljyn rooli on käytännössä tukipolttoaineena huolto- ja vikatilanteissa.  

TTS Työtehoseura on toteuttanut uusiutuvan energian kehityshankkeita myös kotitalouksien polttopuun käytön, liikenteen käyttövoimien, aurinkoenergian ja biokaasun parissa. 

Lämpöyrittäjät kartalla, löytyy alla olevasta linkistä:

Lisätietoja

Haku