Hyppää sisältöön

Lämpöyrittäjyys ja uusiutuva energia

TTS Työtehoseura ylläpitää valtakunnallista lämpöyrittäjätietokantaa, jonka avulla kartoitetaan kokonaiskuvaa kotimaisesta lämpöyrittäjäkentästä ja toteutetaan alan kehityskyselyitä. Tietokannan tietosuojaselosteeseen voit tutustua täällä.

Tietokannan ylläpidon lisäksi edistetään lämpöyrittäjätoiminnan edellytyksiä erinäisten tiedotusmateriaalien ja laskurien avulla. 

Lämpöyrityksiä on suomessa noin 240 ja lämpöyrityskohteita noin 600 kappaletta. 

Lämpöyrittäjyys on toimintamalli, jossa yksittäisten kiinteistöjen tai lämmitysverkossa olevien kohteiden lämmitys on ulkoistettu lämmittämiseen erikoistuneelle toimijalle. Useimmissa tapauksissa lämmityspolttoaineena käytetään kotimaista puuhaketta ja osassa pellettiä. Turpeen rooli on vähentynyt marginaaliin ja kevyen polttoöljyn rooli on käytännössä tukipolttoaineena huolto- ja vikatilanteissa.  

TTS Työtehoseura on toteuttanut uusiutuvan energian kehityshankkeita myös kotitalouksien polttopuun käytön, liikenteen käyttövoimien, aurinkoenergian ja biokaasun parissa. 

Tutustu lämpöyrittäjän hinnantarkastustyökaluun, jolla lämpöyrittäjä voi päivittää lämmönmyyntisopimuksen energia- ja perusmaksut. Linkki alla:

Lämpöyrittäjät kartalla, löytyy alla olevasta linkistä:

Tutustu tästä Lämpöyrittäjyys infograafiin

Lisätietoja

Haku