Hyppää sisältöön
mies ajaa linja-autoa, Uusia osaajia yritykseen

Uusia osaajia yritykseen

Uusien osaajien saaminen yritykseen on ratkaisevan tärkeää. Panostamalla koulutukseen yritys saa juuri haluamaansa työvoimaa vaikeasti rekrytoitaville aloille. Yrityksille on tarjolla erilaisia koulutus- ja rahoitusratkaisuja uuden työvoiman rekrytointiin.

Uusia osaajia RekryKoulutuksella

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos työnantajana et löydä ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia ole valmistumassa lähiaikoina. RekryKoulutus räätälöidään aina yrityksen tarpeisiin ja niihin työtehtäviin, joihin yritys hakee työvoimaa. RekryKoulutus on kestoltaan 3–9 kuukautta riippuen työtehtävästä ja sen vaatimasta osaamistasosta.

RekryKoulutus on erittäin kustannustehokas ja joustava malli uusien työntekijöiden kouluttamiseen. RekryKoulutuksen ajalta työnantaja ei maksa palkkaa koulutettavalle, vaan palkanmaksu alkaa koulutuksen jälkeen, kun työsuhde on solmittu. Työnantajan maksuosuus on 30 % koulutuksen kokonaishinnasta ja ELY-keskuksen maksuosuus 70 %.

RekryKoulutus on aina työnantajan tarpeista käsin rakennettu kokonaisuus, jonka avulla varmistetaan, että työnantajana saat uusia osaajia ja koulutettavat saavat uuden ammatin ja työllistyvät.

Kerromme mielellämme lisää RekryKoulutuksesta ja miten se parhaiten palvelee yrityksesi rekrytointitarpeita.

Oppisopimuksella uutta työvoimaa

Oppisopimuskoulutus tarjoaa mahdollisuuden hankkia ja kasvattaa osaavaa työvoimaa, juuri oman yrityksesi osaamistarpeisiin

Se ei vain valmista tulevaisuuden ammattilaisia, vaan myös vahvistaa sitoutumista heti koulutuksen alusta lähtien. Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, joka tuo samalla koulutettavalle ansaittua palkkaa.

Aloilla, joilla on haastavaa löytää uutta ja osaavaa työvoimaa, on palkanmaksulla ja varmalla työsuhteella iso merkitys oikein henkilöiden löytämisessä. Oppisopimus on investointi, jolla työnantaja sitouttaa koulutettavan yritykseen ja varmistaa näin pidempiaikaisen työskentelyn yrityksen palveluksessa.

Työnantaja voi hyödyntää oppisopimuskoulutusta joko yhden tai useamman henkilön kouluttamisessa. Oppisopimus soveltuu sekä kokoaikaiseen että osa-aikaiseen työsuhteeseen palkattavien henkilöiden kouluttamiseen. Työajan on kuitenkin oltava vähintään 25 h/vko.

Työssäoppiminen

Koulutamme vuosittain tuhansia henkilöitä liikennepalvelujen, rakentamisen, metsän- ja puutarhan aloille. Koulutettavat ovat pääosin aikuisia, alan tai ammatinvaihtajia, jotka tähtäävät uuteen ammattiin työvoimakoulutuksen tai omaehtoisen koulutuksen kautta.

Lähes kaikkiin koulutuksiin sisältyy työssäoppimisjakso alan yrityksessä, jonka tavoitteena on edistää koulutettavan työllistymistä. Työssäoppimisjakson pituus vaihtelee parista viikosta useisiin kuukausiin. Useilla koulutettavilla on tiedossa työssäoppimispaikka jo koulutuksen alkaessa, mutta joillakin toive työssäoppimispaikasta täsmentyy koulutuksen aikana.

Koulutamme aloilla, joissa on ollut huomattava työvoimapula viime vuosien aikana ja tästä johtuen hyvät tekijät viedään käsistä jo koulutuksen aikana. Työnantajat tarjoavatkin usein työssäoppimispaikkoja TTS:n opiskelijoille. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on tarjolla meille työssäoppismispaikka.

Haku