Hyppää sisältöön

Puuseppä

Opiskele puusepäksi

Puuseppänä valmistat erilaisia kalusteita ja sisustuksia esimerkiksi julkisiin tiloihin, keittiöihin ja laivoihin. Työskentelet myös puulistojen ja paneelien parissa. Työskennellessäsi käytät sekä nykyaikaista teknologiaa, kuten CNC-koneita, että perinteisiä käsityökaluja.

Puualan artesaanina tarvitset työssäsi luovuutta ja kykyä hahmottaa tilaa.  Ala tunnetaan uniikeista esineistä ja pienistä tuotesarjoista. Opintojen osana korostuu kestävän kehityksen edistäminen, kierrätys, uusiokäyttö ja luonnonmukaisten materiaalien käyttö.

Opinnoissa kehität kädentaitoja ja opit ymmärtämään puun ominaisuuksia materiaalina. Tutustut työskentelyn eri vaiheisiin, kuten suunnitteluun, materiaalin hankintaan, työpiirustuksiin ja lopulta valmiin ja viimeistellyn tuotteen valmistukseen. Koulutuksen aikana opit myös valmistamaan tuotteita asiakaslähtöisesti ottaen huomioon turvallisuuden ja taloudellisuuden.

Puusepänteollisuuden osaamisalan suoritettuasi voit työskennellä eri valmistusprosesseissa puuseppänä, CNC-koneistajana, kalusteasentajana ja konelinjan käyttäjänä. Sinulla on myös mahdollisuus toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Haussa olevat puuseppä koulutukset – tutustu:

(Jos linkin takaa ei löydy yhtään koulutusta, meillä ei valitettavasti ole juuri nyt hakua auki.)

Tutkintoja ja osaamista puusepän koulutuksessa

Riippumatta siitä, millainen lähtökohtasi on, löydät varmasti sinulle sopivan koulutusmahdollisuuden meiltä.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa erilaisia tutkintoja, kuten perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, tai suorittaa osan tutkinnosta. Perustutkinto on suunniteltu niille, jotka aloittavat alan ilman aiempaa kokemusta. Ammattitutkinto tarjoaa jatkokoulutusta niille, joilla on joko alaan liittyvä perustutkinto tai pitkä työkokemus alalta. Erikoisammattitutkinto on suunnattu niille, joilla on vahva työkokemus alalta peruskoulutuksen jälkeen.

Lyhyemmät koulutukset puolestaan tarjoavat sinulle nopeampaa ja kohdennetumpaa oppimista, jos et välttämättä halua tai voi sitoutua pidempiin koulutusohjelmiin.

Oppisopimuskoulutus soveltuu myös puusepän tutkinnon suorittamiseen

Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. Työssä oleville suunnattu oppisopimus edellyttää työpaikkaa sen alkamishetkellä. Oppisopimuskoulutuksen avulla voit jatkaa kesken jääneitä opintojasi, hankkia lisäkoulutusta tai vaihtaa alaa.

Vaihtoehdot puusepän alalle

”Jos katsees minne kääntänet, puusepän töitä aina näet”. Alta näet sopivan koulutuksen mikäli kiinnostuit tästä alasta tai haluat kehittää osaamistasi?

Kysy lisää koulutuksista

Haku