Hyppää sisältöön

Puusepänalan artesaani

Tutkinto:Ammatillinen perustutkinto
Koulutusala:Puusepät
Opetusmuoto:Päiväopetus
Paikkakunta:Nurmijärvi

Puusepän artesaani on erikoistunut puutuotteisiin, kuten kalusteisiin. Hän vastaa suunnittelusta, valmistuksesta ja huonekalujen sekä puisten käyttö- ja koriste-esineiden kunnostamisesta. Lisäksi artesaani tuntee alan yleisimmät materiaalit ja osaa hyödyntää niin perinteiset käsityötekniikat kuin moderneimmatkin puusepän työkalut ja koneet.

Mihin puusepänalan artesaani työllistyy?

Puusepänalan artesaanit toimivat erilaisissa kädentaitoja vaativissa tehtävissä, kuten puusepänverstaissa, tehtaissa sekä kulttuurialalla, esimerkiksi teattereissa ja messurakentamisen yhteydessä. Työpaikkoja löytyy yleisesti ottaen pienistä yrityksistä, kuten puusepänverstaista ja huonekalutehtaista. Yleistä alalla on myös yrittäjyys.

Alkavat opinnot

Etsitkö aikuiskoulutusta, uutta ammattia vai päivitystä nykyiseen osaamiseesi?

TTS Työtehoseura järjestää ammatillista koulutusta aloille, joilla on hyvä työllisyystilanne. Tarjonnastamme löydät juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon kehittää osaamistasi tai helpottaa työllistymistäsi. Meiltä saat laajan valikoiman koulutuksia useilla eri paikkakunnilla, ja panostamme myös verkossa tapahtuvaan oppimiseen.

 Katso alkavia koulutuksia:

Haku