Hyppää sisältöön
puutarhuri istuttaa puuta

Puutarha-alan koulutus

Opiskele puutarha-alalle

Jos olet visuaalinen ja esteettinen ihminen, ja nautit käytännön työstä ja käsillä tekemisestä, etkä kavahda multaa kynsien alla, puutarha-ala on loistava valinta. Koulutustarjonnassamme on tutkintokoulutusten lisäksi myös erilaisia lyhytkoulutuksia muun muassa kukkasidonnasta, sekä viheralan asiantuntijakoulutuksia alalla jo pidemmälle edenneille.

Katso tällä hetkellä avoinna olevia koulutuksia:

Puutarha-ala on monipuolinen ja inspiroiva. Kiinnostaako työ puutarha-alalla, viheralan, puutarhakaupan tai kukkakaupan parissa? Puutarha-alan käytännönläheinen koulutus tarjoaa sinulle monia polkuja – puutarhurin opinnoissa saat perustiedot puutarha-alasta sekä valitsemastasi suuntautumisvaihtoehdosta syvällisempää osaamista.

TTS Työtehoseurassa voit opiskella viheralan sekä kukka- ja puutarhakaupanalan puutarhuriksi. Puutarha-alan koulutus avaa paljon mahdollisuuksia työllistyä tällä monipuolisella alalla.

Perustutkinnolla alalle

Jos olet siirtymässä alalle, ammatillisessa perustutkinnossa eli puutarhurin opinnoissa saat perusosaamista alan eri tehtäviin ja suuntaudut joko viheralan tai kukka- ja puutarhakaupan osaamisalalle. Työssäoppimisen jaksoilla pääset tutustumaan alan työnantajiin ja etsimään itsellesi kiinnostavaa työpaikkaa, johon on mukava siirtyä opintojen päätyttyä. Perustutkinnon opinnot vievät yleensä noin kaksi vuotta, mutta aiemmin kertynyt osaaminen voi myös lyhentää aikaa.

Suuntana viherala

Viheralalla suuntaudut ulkotilojen, kuten pihojen, puistojen, leikkipuistojen, hautausmaiden tai taajamametsien rakentamiseen ja hoitamiseen. Viheralan puutarhurina olet mukana luomassa kestävää ympäristörakentamista.

Suuntana puutarha- tai kukkakauppa

Puutarhakaupan puutarhurina autat asiakkaita onnistumaan kasvivalinnoissa ja ratkomaan erilaisissa kotipuutarhojen kysymyksiä.

Kukkakaupassa työskentely keskittyy asiakaspalveluun. Iso osa työtä on kasvien hoitamista, myymälän sisustamista sekä kukkien kauppakunnostamista. Kukkakaupoissa asiakaspalveluun liittyy oleellisena osana erilaiset kukkakimput ja kukka-asetelmat, näiden kukkasidontatöiden tekeminen ja välittäminen.

Ammattitutkinto jo alalle asettuneille

Ammattitutkinto tarjoaa syvällisempää osaamista. Ammattitutkintoon voit hakeutua muutaman vuoden työkokemuksen tai alan perustutkinnon jälkeen. Työtehoseurassa voit opiskella floristin ammattitutkinnon, jota voi suorittaa myös työn ohessa oppisopimuskoulutuksena.

Erikoisammattitutkinto soveltuu henkilöille, jotka ovat jo kehittäneet ammattitaitoaan alan peruskoulutuksen jälkeen ja hankkineet useamman vuoden työkokemuksen alalta.

Syvennä osaamista asiantuntijakoulutuksissa

Erilaisissa asiantuntijakoulutuksissa voit syventää osaamistasi. Näitä ovat esimerkiksi viherkattokoulutus ja pihasuunnittelun koulutus.

Puutarha-ala, puutarhuri tukemassa puuntaimea

Tutustu puutarha-alan koulutusvaihtoehtoihin

Puutarha-alan koulutuksia toteutetaan Nurmijärvellä. Onpa lähtötilanteesi mikä tahansa, koulutuspolku löytyy varmasti. Kaikki puutarha-alan opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella!

Tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta saat alla olevista koulutusten tiedoista. Tutustu koulutuksiin.

Koulutuksen yhteystiedot

Haku