Hyppää sisältöön
Puun istutus

Puutarhuri

Tutkinto:Perustutkinto
Koulutusala:Puutarha-ala
Opetusmuoto:Lähiopetus
Paikkakunta:Nurmijärvi

Puutarha-alan perustutkinnon suorittaneella puutarhurilla on laaja perusosaaminen ja syvempää osaamista valitsemaltaan osaamisalalta. Opiskelun aikana opit tunnistamaan puutarha-alan kasvit ja niiden kasvuun vaikuttavat tekijät. Opit tekemään laadukkaita ja turvallisia kukka- ja puutarhakaupan tai viheralan palveluita sekä noudattamaan alan säädöksiä ja sopimuksia ja toimimaan kestävän kehityksen mukaisesti puutarha-alalla.

Mihin viheralan puutarhuri työllistyy?

Viheralan puutarhurina olet mukana luomassa kestävää ympäristörakentamista ja ylläpitoa. Työskentelet suunnitellen, rakentaen ja ylläpitäen kauniita ympäristöjä, kuten pihoja, puistoja, leikkipuistoja ja hautausmaita.

Tyypillisiä työpaikkoja viheralan osaamisalan puutarhurille on esimerkiksi kaupunkien ja kuntien vihertoimi, viherrakennusyritykset, maarakennusyritykset, kiinteistönhuoltoyhtiöt.

Mihin kukka- ja puutarhakaupan puutarhuri työllistyy?  

Puutarhakaupan puutarhurina autat asiakkaita onnistumaan kasvivalinnoissa. Ratkot asiakkaiden kanssa muun muassa kodin viherkasveihin ja kotipuutarhoihin liittyviä kysymyksiä ja osaat myydä heille eri tilanteisiin oikeat tuotteet.

Tyypillisiä työpaikkoja kukka- ja puutarhakaupan puutarhurille ovat esimerkiksi puutarhat, puutarhamyymälät, kauppapuutarhat ja kukkakaupat.

Koulutukseen hakeutuminen

Puutarha-alan koulutuksia toteutetaan Nurmijärvellä. Onpa lähtötilanteesi mikä tahansa, koulutuspolku löytyy varmasti. Kaikki puutarha-alan opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella!

Koulutukseen on jatkuva haku. Voit hakeutua myös lyhyempään työvoimakoulutukseen, jossa voi suorittaa osatutkinnon. Tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta saat alla olevista koulutusten tiedoista. Tutustu koulutuksiin.

Tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta saat alla olevista koulutusten tiedoista. Tutustu koulutuksiin.

Haku