Hyppää sisältöön
Hyötyajoenuvomekaanikko korjaa moottoria

Ajoneuvo-ja työkoneala

Ajoneuvo- ja työkoneala kehittyy nopeasti – kouluttaudu alalle

Ajoneuvo- ja työkoneala kehittyy nopeasti ja tarjoaa siksi myös loistavia mahdollisuuksia niille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja haluavat työskennellä autoteollisuuden parissa. Ala tarjoaa sopivassa suhteessa haasteita ja onnistumisen iloa. Ajoneuvoalalla toimintaympäristö on myös hyvin kansainvälinen.

Katso tällä hetkellä avoinna olevia koulutuksia:

AJONEUVO- JA TYÖKONEALAN PERUSTUTKINNOT | AJONEUVO- JA TYÖKONEALAN AMMATTITUTKINNOT |
AJONEUVO- JA TYÖKONEALAN TYÖVOIMAKOULUTUKSET |

Ajoneuvo- ja työkonealalla lukemattoman paljon erilaisia työpaikkoja

Ajoneuvo- ja työkoneala tarjoaa monipuolisia tehtäviä eri osa-alueilla, ja voit valita juuri sinulle sopivan polun. Hyötyajoneuvomekaanikko ja työkonemekaanikko ovat taitavia käsityöläisiä, jotka ratkovat mielellään teknisiä ongelmia. He korjaavat ja huoltavat esimerkiksi linja-autoja, kuorma-autoja, maarakennuskoneita.

Teknisenä myyjänä kuten huoltomyyjänä, varaosamyyjänä tai ajoneuvomyyjänä yhdistät teknisen osaamisen asiakaspalveluun. Nautit asiakaspalvelutyöstä ja autat asiakkaita löytämään oikeat tuotteet ja palvelut heidän tarpeisiinsa.

Jos sinulla on jo muutamien vuosien työkokemus alalta, voi ajoneuvoalan työnjohtajan tehtävät olla kiinnostava uusi haaste sinulle – ja siirtyminen uralla eteenpäin.

Hyötyajoneuvomekaanikko tekemässä diagnostiikkaa. Ajoneuvo- ja työkoneala tarjoaa monipuolisia tehtäviä

Ammatteja, joihin voit opiskella ovat:

Opintopolut ajoneuvo- ja työkonealalla

Jos olet siirtymässä alalle, ammatillisessa perustutkinnossa saat perusosaamista alan eri tehtäviin ja erikoistut yhteen osa-alueeseen. Työssäoppimisen jaksoilla pääset tutustumaan alan työnantajiin ja etsimään itsellesi kiinnostavaa työpaikkaa. Opinnot vie yleensä noin 3 vuotta, mutta aiemmin kertynyt osaaminen voi lyhentää aikaa.

Ammattitutkinto tarjoaa syvällisempää osaamista ja kohdistuu tiettyihin työtehtäviin. Siihen voi hakeutua noin 3 vuoden työkokemuksen tai alan perustutkinnon jälkeen. Tyypillisesti ajoneuvo- ja työkonealan ammattitutkinnot suoritetaan työnohessa oppisopimuskoulutuksena.

Erikoisammattitutkinto tarjoaa vaativampaa ja monialaista osaamista. Se on tarkoitettu yleensä niille, joilla on vähintään 5 vuoden työkokemus alalta. Aiempi osaaminen voi mahdollistaa hakemisen ilman perustutkintoa.

Perustutkinnon suoritettuasi saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi ajoneuvotekniikan ammattikorkeakoulututkintoihin (insinööri).

Tutustu alta ajoneuvo- ja työkonealan koulutuksiin

Koulutuksia toteutetaan Nurmijärvellä ja Vantaalla. Onpa lähtötilanteesi mikä tahansa, koulutuspolku löytyy varmasti.

Tutustu alta ajoneuvo- ja työkonealan monipuoliseen koulutustarjontaamme:

Koulutuksen yhteystiedot

Haku