Hyppää sisältöön

Tiesitkö että kuormalavahyllyt on tarkistettava vuosittain?

Työturvallisuus on huomisen rakentamista jo tänään. Varmistaaksesi, että työntekijäsi, varastosi ja toimintasi pysyvät turvattuna, on välttämätöntä huolehtia kuormalavahyllyjen kunnosta ja turvallisuudesta. Työturvallisuuslaki 738/2008 ja valtioneuvoston asetus 403/2008 edellyttävät vuosittain suoritettavia tarkastuksia kuormalavahyllyille.

Työturvallisuuslaki 738/2002 Luku 5. 43 §

Kone, työväline tai muu laite, jonka asennus tai asennus- tai käyttöolosuhteet vaikuttavat turvallisuuteen, on tarkastettava oikean asennuksen ja turvallisen toimintakunnon varmistamiseksi ennen ensimmäistä käyttöönottoa samoin kuin uuteen paikkaan asentamisen tai turvallisuuden kannalta merkittävien muutostöiden jälkeen (käyttöönottotarkastus). Tarkastus on lisäksi suoritettava käyttöönoton jälkeen säännöllisin väliajoin ja tarvittaessa myös poikkeuksellisen tilanteen jälkeen koneen, työvälineen tai muun laitteen toimintakunnon varmistamiseksi (määräaikaistarkastus).
Valtioneuvoston asetus 403/2008 työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta Luku 5. pykälä 34 §

Määräaikaistarkastus on tehtävä vuoden välein ensimmäisen käyttöönottotarkastuksen jälkeen tai, jollei työvälineelle ole tehtävä käyttöönottotarkastusta, vuoden välein siitä ajankohdasta, kun työnantaja otti työvälineen käyttöön.

(lähteet: Työturvallisuuslaki ja Vna 403/2008)

Miksi kuormalavahyllystöjen määräaikaistarkastukset ovat tärkeä osa varaston säännöllistä kunnossapitoa?

Vuosittainen määräaikaistarkastus varmistaa, että kuormalavahyllysi ovat edelleen turvallisia ja täyttävät kaikki työturvallisuuslainsäädännön asettamat määräykset työvälineiden asennukselle, tarkastukselle ja kunnossapidolle . Kun pidät huolta kuormalavahyllystöjesi kunnosta, vähennät myös onnettomuusriskiä ja suojaat työntekijöitäsi sekä omaisuuttasi.

Kuormalavahyllytarkastukset ammattitaidolla

TTS Työtehoseura on luotettava kumppani vuosittaisissa kuormalavahyllyjen tarkastuksissa. Meillä on pitkäaikainen ja laaja kokemus työturvallisuuden kehittämisessä varastoissa ja logistiikkakeskuksissa, ja kokeneet asiantuntijamme ovat erittäin hyvin perehtyneitä kuormalavahyllystöjen rakenteisiin ja kokoonpanoon, työturvallisuuslainsäädäntöön ja hyllystöjärjestelmiin liittyviin standardeihin.

Kun valitset meidät, varmistat, että kuormalavahyllyt tarkastetaan aina ammattitaidolla ja huolellisesti. Luotettavat tarkastuksemme auttavat sinua noudattamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja pitämään työympäristösi turvallisena. Suoritamme tarkastukset hyllystöjärjestelmien käytöstä ja kunnossapidosta laaditun standardin SFS EN 15635 mukaisesti ja saat tarkastuksesta yksityiskohtaisen ja työturvallisuuslainsäädännön edellyttämällä tavalla laaditun raportin. Suoritamme vankalla ammattitaidolla erilaiset työturvallisuuslainsäädännön edellyttämät hyllystöjen tarkastukset, kuten määräaikaistarkastukset, perusteelliset määräaikaistarkastukset ja käyttöönottotarkastukset.

Teettämällä vuosittaiset kuormalavahyllytarkastukset TTS Työtehoseuralla, teet tietoisen valinnan työturvallisuuden puolesta. Suojaa työntekijäsi, vältä onnettomuudet ja säästä kustannuksia pitkällä tähtäimellä.

Meiltä saat myös koulutukset kuormalavahyllystöjen tarkistamiseen, ja ne voidaan toteuttaa henkilöstön täydennyskoulutuksina, tai vaihtoehtoisesti myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutuksesta ei muodostu kustannuksia yritykselle tai osallistujalle.

Ota yhteyttä meihin – varmistetaan yhdessä, että kuormalavahyllysi ovat turvallisia käyttää ja täyttävät kaikki vaatimukset.

Haku