Hyppää sisältöön

Sisustus ja verhoilu

Opiskele sisustusalalle tai verhoilualalle

Jos olet visuaalinen ja esteettinen sekä nautit konkreettisesta käsityöstä, ammattinasi voisi olla verhoilija tai sisustaja.

Tutustu haussa oleviin sisustus- ja verhoilualan koulutuksiin:

(Jos linkin takaa ei löydy yhtään koulutusta, meillä ei valitettavasti ole juuri nyt hakua auki.)

Sisustusalalla

voit toimia tilojen suunnittelu- ja toteuttamistehtävissä, ohjaustoiminnassa, teollisessa tuotannossa, asiakaspalvelussa ja myyntityössä. Opintojen aikana tutustutaan mm. sisustussuunnitelmien tekemiseen 3D-mallinnuksen avulla.

Sisustusalan artesaani, taideteollisuusalan perustutkinto
Koulutus on suunniteltu niille, jotka aloittavat alan ilman aiempaa kokemusta. Edellytyksenä on kiinnostus käsillä tekemiseen, esteettinen ja visuaalinen silmä sekä kiinnostus yrittämiseen. 

Sisustaja, taideteollisuusalan ammattitutkinto
Koulutus tarjoaa jatkokoulutusta niille, joilla on joko alaan liittyvä perustutkinto tai pitkä työkokemus alalta. Koulutuksessa laajennetaan osaamista sisustusten suunnitteluun, toteuttamiseen ja asiakaspalveluun.

Sisustajamestari, taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto
Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla hyvät tiedot ja -taidot verhoilualan työtehtävistä. Hän työskentelee alalla joko itsenäisenä ammatinharjoittajana tai toisen palveluksessa. Hänellä tulee olla halu kehittää niin ammattitaitoaan kuin mahdollista yrittäjäosaamistaan..

Verhoilualalla

opitaan tekemään erilaisia huonekalujen ja ajoneuvojen verhoilutöitä. Verhoilualan ammattitaitoon kuuluu myös ompeluosaaminen, vahva tekstiilimateriaalien tuntemus ja asiakaspalvelu. Koulutuksessa opitaan tuntemaan sisustuksen historiaa ja opitaan valitsemaan eri tyylikausille sopivat materiaalit, värit ja työmenetelmät. Huonekalujen ja ajoneuvojen verhoilun korjaaminen on kestävää, kiertotaloutta tukevaa toimintaa, joka jatkaa tuotteiden elinkaaria tuleville sukupolville.

Verhoilualan artesaani, taideteollisuusalan perustutkinto
On suunniteltu niille, jotka aloittavat alan ilman aiempaa tai vähäisellä kokemuksella.  Edellytyksenä on kiinnostus käsillä tekemiseen, esteettinen ja visuaalinen silmä sekä kiinnostus yrittämiseen. Lisäksi tarvitaan hyvä fyysinen terveys.

Verhoilija, taideteollisuusalan ammattitutkinto
Verhoilijan ammattitutkintoon hakeutuvalla tulee olla perustiedot ja taidot verhoilijan työtehtävistä. Hänen tulee työskennellä alalla ja haluta kehittää ammattitaitoaan.

Verhoilijamestari, taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto
Verhoilijamestarin erikoisammattitutkintoon hakeutuvalla tulee olla hyvät tiedot ja -taidot verhoilualan työtehtävistä. Hän työskentelee alalla joko itsenäisenä ammatinharjoittajana tai toisen palveluksessa. Hänellä tulee olla halu kehittää niin ammattitaitoaan kuin mahdollista yrittäjäosaamistaan.

Riippumatta siitä, millainen lähtökohtasi on, löydät varmasti sinulle sopivan koulutusmahdollisuuden meiltä. Sinulla on mahdollisuus suorittaa erilaisia tutkintoja, kuten perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, tai suorittaa osan tutkinnosta.

Lyhyemmät koulutukset puolestaan tarjoavat sinulle nopeampaa ja kohdennetumpaa oppimista, jos et välttämättä halua tai voi sitoutua pidempiin koulutusohjelmiin.

Oppisopimuskoulutus soveltuu myös verhoilu- tai sisustusalan tutkinnon suorittamiseen

Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. Työssä oleville suunnattu oppisopimus edellyttää työpaikkaa sen alkamishetkellä. Oppisopimuskoulutuksen avulla voit jatkaa kesken jääneitä opintojasi, hankkia lisäkoulutusta tai vaihtaa alaa.

Vaihtoehdot sisustus- ja verhoilualalle

Ammattilaisia, jotka voivat vaikuttaa omalla työllään esteettisyyden ja eettisyyden lisääntymiseen ympäristössämme, tarvitaan aina lisää. Haluatko olla yksi heistä?

Kysy lisää koulutuksista

Haku