Hyppää sisältöön
Ammattiluokan perustaso, ADR, ajokorttiluokan korotus, ammattipätevyyden laajennus ammattipätevyyden jatkokoulutus, Ammattipätevyys- /direktiivikoulutus

ADR-koulutus ja -ADR ajolupa

Klikkaamalla paikkakuntaa näet paikkakuntakohtaiset avoimet koulutukset

NURMIJÄRVI ( RAJAMÄKI)

VANTAA

TURKU

VERKKOKOULUTUKSET

KAIKKI ADR – JA AMMATTIPÄTEVYYDEN JATKOKOULUTUKSET

ADR-koulutus ja ADR ajoluvan hankkiminen

ADR-ajoluvan saaminen edellyttää asianmukaista ADR-koulutusta sekä loppukokeen hyväksyttyä suorittamista. Tämä ajolupa oikeuttaa vaarallisten aineiden kuljettamiseen niin kotimaassa kuin kansainvälisissä kuljetuksissa ja on voimassa viisi vuotta.

ADR-koulutus

ADR-koulutus tarjoaa tarvittavat tiedot ja valmiudet vaarallisten aineiden kuljetukseen liittyvien riskien hallintaan ja onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn sekä mahdollisissa onnettomuustilanteissa toimimiseen.

Koulutus kattaa:

ADR-ajoluvan voimassaolo

ADR-ajolupa tulee pitää voimassa suorittamalla ADR-täydennyskoulutus ennen viiden vuoden ajoluvan vanhenemista. Tällöin ajolupaa ei tarvitse uusia peruskurssin suorittamalla uudelleen.

Lisäksi kurssista voi saada kaksi kuljettajan ammattipätevyysmerkintää, ja se voidaan hyväksilukea kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutukseen riippuen koulutuksen kestosta.

Ota rohkeasti yhteyttä saadaksesi lisätietoa kurssivaihtoehdoista ja ADR-ajoluvan hankkimisesta.

Vaihtoehtoina ovat ADR-peruskurssi (P) ja ADR yhdistetty peruskurssi (YP)

ADR-peruskurssi (P):

ADR yhdistetty peruskurssi (YP):

ADR-säiliökurssi

ADR-täydennyskurssit

Täydennyskurssi perusajoluvalle (TP)

Kesto 2 päivää / 10 h.  Sisältää tietoa muuttuneesta lainsäädännöstä, uudesta tekniikasta ja kuljetettavien aineiden kehityksestä. Päivitetään ja kerrataan tärkeimmät kuljettamiseen liittyvät asiat.

Täydennyskurssi kaikille kappaletavara  luokille (TP17)

Kesto 2 päivää / 14 h.  Sisältää tietoa muuttuneesta lainsäädännöstä, uudesta tekniikasta ja kuljetettavien aineiden kehityksestä. Päivitetään ja kerrataan tärkeimmät kuljettamiseen liittyvät asiat.

Täydennyskurssi perus+ säiliöajoluvalle (TPS)

Kesto 2 päivää / 16 h.  Sisältää tietoa muuttuneesta lainsäädännöstä, uudesta tekniikasta ja kuljetettavien aineiden kehityksestä. Päivitetään ja kerrataan tärkeimmät kuljettamiseen liittyvät asiat. Kerrataan säiliökuljetuksiin liittyvät perusasia.

Täydennyskurssi kaikille luokille kpl + säiliö (TPS17)

Kesto 3 päivää / 20 h.  Sisältää tietoa muuttuneesta lainsäädännöstä, uudesta tekniikasta ja kuljetettavien aineiden kehityksestä. Päivitetään ja kerrataan tärkeimmät kuljettamiseen liittyvät asiat. Kerrataan säiliökuljetuksiin liittyvät perusasia.

Täydennyskurssien moduulirakenteen vuoksi kursseilla voidaan käydä kaikkien ajolupatyyppien täydennys. Myös ajolupatyypit   TP1, TP7, TPS1 ja TPS7  saadaan toteutettua tarvittaessa.


Alla olevasta linkeistä löydät lisätietoa paikkakuntakohtaisista ammattipätevyyden jatkokoulutuksista ja ADR-koulutuksista.

Takaisin kuljetusalan koulutusten pääsivulle

Koulutuksen yhteystiedot

Haku