Hyppää sisältöön
Ammattiluokan perustaso, ADR, ajokorttiluokan korotus, ammattipätevyyden laajennus ammattipätevyyden jatkokoulutus, Ammattipätevyys- /direktiivikoulutus

ADR-koulutus ja -ajolupa

ADR-koulutus ja ajoluvan hankkiminen

ADR-ajoluvan saaminen edellyttää asianmukaista ADR-koulutusta sekä loppukokeen hyväksyttyä suorittamista. Tämä ajolupa oikeuttaa vaarallisten aineiden kuljettamiseen niin kotimaassa kuin kansainvälisissä kuljetuksissa ja on voimassa viisi vuotta.

ADR-koulutus

ADR-koulutus tarjoaa tarvittavat tiedot ja valmiudet vaarallisten aineiden kuljetukseen liittyvien riskien hallintaan ja onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn sekä mahdollisissa onnettomuustilanteissa toimimiseen.

Koulutus kattaa:

Ajoluvan voimassaolo

ADR-ajolupa tulee pitää voimassa suorittamalla ADR-täydennyskoulutus ennen viiden vuoden ajoluvan vanhenemista. Tällöin ajolupaa ei tarvitse uusia peruskurssin suorittamalla uudelleen.

Lisäksi kurssista voi saada kaksi kuljettajan ammattipätevyysmerkintää, ja se voidaan hyväksilukea kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutukseen riippuen koulutuksen kestosta.

Ota rohkeasti yhteyttä saadaksesi lisätietoa kurssivaihtoehdoista ja ADR-ajoluvan hankkimisesta.

Vaihtoehtoina ovat ADR-peruskurssi (P) ja ADR yhdistetty peruskurssi (YP)

ADR-peruskurssi (P):

ADR yhdistetty peruskurssi (YP):

ADR-säiliökurssi

ADR-täydennyskurssit

Alla olevasta painikkeista löydät lisätietoa paikkakuntakohtaisista ammattipätevyyden jatkokoulutuksista ja ADR-koulutuksista.

Takaisin kuljetusalan koulutusten pääsivulle

Koulutuksen yhteystiedot

Haku