Hyppää sisältöön
Kuorma-auto

Kuorma-autonkuljettaja

Tutkinto:Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto
Koulutusala:Kuljetusala
Opetusmuoto:Päiväopetus, oppisopimus
Paikkakunta:Nurmijärvi, Vantaa, Turku

Oletko kiinnostunut kuorma-autonkuljettajan työstä?

Hienoa, sillä kuorma-autonkuljettajana avautuu laaja valikoima työmahdollisuuksia, ja urapolkusi voi olla monipuolinen ja mielenkiintoinen. Kuljetusala on tärkeä osa yhteiskuntaa, ja kuorma-autonkuljettaja on vastuussa tavaroiden liikkumisesta paikasta toiseen. Tutkinnon suorittaneella on kokonaisnäkemys kuljetusalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta roolistaan kuljetusalan asiakaslähtöisten palvelujen toteuttajana.

Kuljetusala tarjoaa lukemattomia työmahdollisuuksia kuorma-autonkuljettajille

Valmistuttuasi perustutkinnosta kuorma-autonkuljettajaksi ja kartutettuasi työkokemusta sinulla on mahdollisuus edetä urallasi monin eri tavoin. Voit suorittaa esimerkiksi kuljetusalan ammattitutkinnon tai kuljetusalan erikoisammattitutkinnon, mikä avaa ovia erityisosaamisen ja johtotehtävien suuntaan.

Lisäksi voit laajentaa osaamistasi kuorma-autonkuljettajasta eri kuljetuspalvelujen osa-alueilla, kuten linja-autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Näin voit valita sen polun, joka parhaiten vastaa omia kiinnostuksen kohteitasi ja ammatillisia tavoitteitasi. Elämäntilanteiden vaihtuessa voit myös hyvin vaihtaa erityyppisten työtehtävien välillä niin halutessasi.

Kuorma-autonkuljettajan työ on vaihtelevaa

Kuorma-autonkuljettajan työ tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kuljetusalasta kiinnostuneille. Työtehtävät voivat vaihdella merkittävästi sen mukaan, mihin erikoistut. Kuorma-autonkuljettajana sinun tehtäviisi voi kuulua erilaisten kuljetustehtävien lisäksi kuorman lastaamista ja purkua, asiakirjojen täyttämistä sekä asiakaspalvelua. Voit olla osa tärkeää logistista ketjua ja varmistaa, että tavarat ja tuotteet saapuvat perille ajoissa ja turvallisesti.

Miksi opiskella TTS:llä kuorma-autonkuljettajaksi?

TTS Työtehoseura on yksi suurimmista kuljetusalan kouluttajista. Koulutamme uusitulla ajoneuvokalustolla, ja käytössämme on myös simulaattoreita. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa, ja opiskelijoistamme työllistyykin suoraan työelämään noin 90%.

Sen lisäksi tutkinnon suoritettuasi saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi tekniikan ja liikenteen alan ammattikorkeakoulututkintoihin (insinööri).

Alkavat opinnot

Kuorma-autonkuljettajan koulutusta toteutetaan Nurmijärvellä, Vantaalla sekä Turussa. Onpa lähtötilanteesi mikä tahansa, koulutuspolku löytyy varmasti.

Tarkempia tietoja koulutustem aikataulusta ja hakeutumisesta saat alla olevista koulutusten tiedoista. Tutustu koulutuksiin.

Haku