Hyppää sisältöön

Linja-autonkuljettaja

Tutkinto:Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto
Koulutusala:Kuljetusala
Opetusmuoto:Lähiopetus
Paikkakunta:Vantaa, Turku

Haluatko linja-autonkuljettajaksi?

Oletko ajatellut kuinka merkittävä rooli linja-autonkuljettajalla on arjen sujumisessa tai matkan onnistumisessa? Linja-autonkuljettajan työ on itsenäistä ja vastuullista asiakaspalvelutyötä.

Mihin linja-autonkuljettajat työllistyvät?

Linja-autonkuljettajat huolehtivat kaupunkien sisäisen paikallisliikenteen sujumisesta, huolehtien matkustajien sujuvan liikkumisen paikasta toiseen. Linja-autonkuljettajat ovat myös tärkeässä roolissa kaupunkien välisessä vuoroliikenteessä, varmistaen matkustajien turvallisen ja mukavan matkanteon kaupunkien välillä.

Linja-autonkuljettajat hoitavat myös erityisryhmien palveluliikennettä kuten pienten koululaisten, ikäihmisiä ja liikuntarajoitteisten kuljetuksia sekä tuottavat turvallisia ja elämyksellisiä matkoja tilausliikenteessä.

Linja-autonkuljettajaksi opiskelu TTS:llä

TTS Työtehoseura on yksi suurimmista kuljetusalan kouluttajista. Koulutamme uusitulla ajoneuvokalustolla, ja käytössämme on myös simulaattoreita. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa, ja opiskelijoistamme työllistyykin suoraan työelämään noin 90%.

Opiskelu on käytännönläheistä ja sisältää paljon ajamista sekä harjoittelua simulaattorilla. Opetusajoneuvomme on juuri uusittu ja opiskelijat pääsevätkin ajamaan uusilla linja-autoilla ja tutustumaan uusimpaan tekniikkaan. Käytössämme on myös Suomen ensimmäinen opetuskäyttöön hankittu sähköbussi.

Teemme yhteistyötä liikennöitsijöiden kanssa ja nämä yritykset toimivat myös opiskelijoidemme työssäoppimispaikkoina ja tulevina työpaikkoina. Koulutukseen hakeutujalla tulee olla B-ajokortti.

Koulutukseen hakeutuminen

Bussinkuljettajan opinnot voi suorittaa joko suorittamalla logistiikan perustutkinnon, linja-autonkuljettaja tai kuljetusalan ammattitutkinnon henkilöliikenteen osaamisala. Jos olet tulossa alalle opinnot pääsääntöisesti aloitetaan perustutkinnossa.

Tutkinnon suoritettuasi saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi tekniikan ja liikenteen alan ammattikorkeakoulututkintoihin (insinööri).

Alkavat opinnot

Koulutuksia toteutetaan Vantaalla sekä Turussa. Onpa lähtötilanteesi mikä tahansa, koulutuspolku löytyy varmasti.

Tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta saat alla olevista koulutusten tiedoista. Tutustu koulutuksiin.

Haku