Hyppää sisältöön

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Tutkinto:Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto
Koulutusala:Kuljetusala
Opetusmuoto:Päiväopetus, oppisopimus
Paikkakunta:Nurmijärvi, Turku

Haluatko yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi?

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutus on mielenkiintoista ja käytännönläheistä. Opit hallitsemaan ajoneuvoa sekä monipuolisesti erilaisia kuljetustehtäviä. Tämä ammatti avaa mahdollisuuden kuljettaa tavaroita kotimaassa ja ulkomailla sekä täys- että puoliperävaunuilla. Opiskellessasi yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi saat suoritettua CE-luokan ajokorttitutkinnon ja hankittua ammatissa tarvittavan osaamisen ja luvat.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana tarvitaan itsenäisyyttä ja vastuullisuutta. Hallitset kuljetustehtävät huolellisesti, taloudellisesti ja ennen kaikkea turvallisesti erilaisissa liikenneympäristöissä.

Tämä ammatti tarjoaa tasapuoliset mahdollisuudet sekä naisille että miehille menestymiseen kuljetusalan ammattilaisena.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana voit erikoistua erilaisiin kuljetustehtäviin

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana voit kuljettaa kappaletavaroita, kuten paketteja, usein eri kaupungeissa sijaitsevien terminaalien välillä. Toisaalta voit työskennellä elintarvikekuljetuksissa, varmistaen, että suosikkimarketistasi löytyvät aina asiakkaiden haluamat tuotteet. Lisäksi metsäteollisuus, sahateollisuus ja maa-aineskuljetukset tarjoavat monia kiinnostavia työmahdollisuuksia yhdistelmäajoneuvonkuljettajille. Riippuen työtehtävästä voit olla vastuussa myös ajoneuvon lastaamisesta ja purkamisesta.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutus

Opintojesi aikana perehdyt ajoneuvojen käsittelyyn, kuljettamiseen, logistiikkaan ja ajoneuvojen huoltoon. Koulutuksessa käsitellään myös tieliikenteeseen liittyvää lainsäädäntöä, turvallisuusnäkökohtia ja kuljetustoiminnan asiakaspalvelua. Voit valita valinnaisten tutkinnonosien avulla ne aiheet, jotka kiinnostavat sinua eniten ja joilla haluat vahvistaa osaamistasi. Osana koulutusta pääset myös harjoittelemaan alan työtehtäviä käytännössä oikeassa työympäristössä.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutus voidaan suorittaa logistiikan perustutkintona tai mikäli sinulla on aikaisempaa osaamista kuljetusalan ammattitutkintona.

Miksi opiskella TTS:llä yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi?

TTS Työtehoseura on yksi suurimmista kuljetusalan kouluttajista. Koulutamme uusitulla ajoneuvokalustolla, ja käytössämme on myös simulaattoreita. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa, ja opiskelijoistamme työllistyykin suoraan työelämään noin 90%.

Tutkinnon suoritettuasi saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi tekniikan ja liikenteen alan ammattikorkeakoulututkintoihin (insinööri).

Alkavat opinnot

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutusta toteutetaan Nurmijärvellä sekä Turussa. Onpa lähtötilanteesi mikä tahansa, koulutuspolku löytyy varmasti.

Tarkempia tietoja alkavien koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta saat alla olevista koulutusten tiedoista. Tutustu koulutuksiin.

Haku