Hyppää sisältöön

Metsätalousyrittäjä

Tutkinto:Metsäalan ammattitutkinto
Koulutusala:Metsäala
Opetusmuoto:Päiväopetus, verkko-opetus
Paikkakunta:Nurmijärvi, Turku, Vantaa

Metsänomistajasta metsän taloustaitajaksi

Oletko intohimoinen metsänomistaja, joka haluaa ottaa metsänsä hallinnan omiin käsiin? Metsien suunnitelmallinen hoito on avain niiden arvon säilymiseen ja siirtämiseen tuleville sukupolville. Metsätalousyrittäjän ammattitutkinto tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittyä oman metsäsi asiantuntijaksi ja avaa ovia kannattavaan metsätalouden hoitamiseen.

Metsätalousyrittäjänä olet metsän taloustaitaja. Kasvatat ja hoidat talousmetsiä monipuolisesti ja teet kannattavaa puukauppaa. Metsätilan omistajanvaihdokset hoidat ammattimaisesti.

Monimuoto-opinnot joustavasti verkossa vaikka työn ohessa

Metsätalousyrittäjän ammattitutkintoon tähtääviä opintoja toteutetaan monimuoto-opetuksena, jossa pääpaino on verkossa tapahtuvan itseopiskelussa. Lisäksi metsällisiä taitoja harjoitellaan omassa tai vieraan metsässä. Kaikista keskeisistä teemoista järjestetään myös lähiopetusta Rajamäell, painottuen viikonloppuihin. 

Opintojen aikana syvennyt metsäsi tarpeisiin ja mahdollisuuksiin, ja asetat itsellesi selkeät tavoitteet metsäomaisuutesi hallintaan ja hoitoon. Metsäalan ammattitutkinto antaa sinulle vankan pohjan kannattavaan metsäomaisuuden hoitoon sekä mahdollisuuden aloittaa metsäalan yrittäjänä. Voit valita suoritatko koko tutkinnon vai keskitytkö tiettyihin aihepiireihin. Koulutuksen arvioitu kesto on 1,5 vuotta.

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on valmiudet toimia metsätalousyrittäjänä, halliten talousmetsiä ja tehdäkseen puukauppaa. Voit työskennellä erilaisissa metsäalan yrityksissä tai toteuttaa unelmaasi toimien itsenäisenä yrittäjänä. Tartu tilaisuuteen ja ota askel kohti metsäalan uraa!

Metsätalous, Metsäkone
”Kyllä se oli ennen kaikkea talousajattelu, sen avautuminen mikä on kannattavaa metsätaloutta, miten sitä mitataan ja mitä päätöksiä siinä joutuu tekemään. Nyt osaan itse tehdä metsää koskevia päätöksiä talous edellä, mutta unohtamatta muita metsänomistuksen tavoitteita.”

Alkavat opinnot

Saat tarkempia tietoja koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta alla olevan koulutuksen esittelystä.

Haku