Hyppää sisältöön
Metsäkone työssä

Metsäkoneen-kuljettaja

Tutkinto:Perustutkinto
Koulutusala:Metsäala
Opetusmuoto:Päiväopetus, oppisopimus
Paikkakunta:Nurmijärvi

Opiskele metsäkoneenkuljettajaksi

Metsäkoneenkuljettajien kysyntä kasvaa, ja alalla on hyvät työllistymismahdollisuudet tulevaisuudessa. Jos olet kiinnostunut metsäalasta, perustutkinnon opinnoissa saat vankan perustiedon ja osaamisen metsäkoneenkuljettajan vaativiin ja monipuolisiin työtehtäviin.  

Työ sopii sinulle, jos pidät itsenäisestä työstä ja viihdyt metsässä ison työkoneen ohjaamossa. Metsäkoneenkuljettajan koulutus ja siihen liittyvät työtehtävät edellyttävät hyvää terveyttä ja vähintään kohtuullista fyysistä kuntoa. 

Mihin metsäkoneenkuljettaja työllistyy? 

Metsäkoneenkuljettajana työskentelet metsäteollisuudessa tai erilaisissa metsäpalveluyrityksissä, tehden esimerkiksi taimikonhoitoa, puunkorjuuta joko hakkuukoneen- tai ajokoneenkuljettajana. Hakkuukoneenkuljettajan tehtäviin kuuluvat puunkaato, puiden karsiminen ja katkominen. Ajokoneenkuljettaja taas vastaa puiden kuljettamisesta metsästä tienvarteen.

Työhön liittyy myös metsäkoneiden pieniä huoltoja ja korjauksia. Sinun on mahdollista suorittaa C-ajokortti sekä kuljettajan ammattipätevyyskoulutus osana opintojasi.

Alkavat metsäkoneenkuljettajan opinnot

Voit hakea metsäkoneenkuljettajan perustutkintoon joko Opetushallituksen Opintopolku-palvelussa (yhteishaku) tai voit hakea nettisivujemme kautta suoraan oppilaitokseen (jatkuva haku).
Jos sinulla on soveltuva työpaikka, voit suorittaa opinnot myös oppisopimuksella.

Metsäkoneenkuljettajan opinnoista saat myös tukevan perustan alan jatko-opinnoille. Voit jatkaa esimerkiksi metsätalousinsinööriksi tai suorittaa metsäalan ammattitutkinnon. Perustutkinto antaa sinulle myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Lisätietoja:

Haku