Hyppää sisältöön

Rakentaja

Tutkinto:Ammattitutkinto
Koulutusala:Talonrakennus
Opetusmuoto:Päiväopetus
Paikkakunta:Vantaa

Koulutus on suunnattu rakennusalan ammattilaisille, kuten talonrakentajille, korjausrakentajille ja asentajille, joilla on hyvät valmiudet itsenäiseen työhön.

Kurssin tavoitteena on pätevöittää osallistujat toimimaan itsenäisesti ja työryhmässä rakennusalalla. Hyväksytysti suoritetut koulutus, teoriakokeet ja näytöt johtavat Talonrakennusalan ammattitutkinnon suorittamiseen ja tutkintotodistuksen saamiseen.

Rakentaja työskentelee yleensä rakennustyömailla, mutta tarkempi työympäristö voi vaihdella työn luonteen mukaan. Rakentajan työpaikkoja voivat olla esimerkiksi asuinrakennustyömaat, liike- ja toimistorakennukset, teollisuus- ja varastorakennukset sekä infrastruktuuriprojektit, kuten sillat, tiet ja tunnelit. He voivat työskennellä sisätiloissa saneeraus- ja sisustusprojekteissa tai ulkotiloissa, kuten piharakennuksissa ja ulkorakennuksissa.

Koulutuksen sisältö

Talouden työn ja työympäristön hallinta (1pv) on kaikkiin suuntautumisiin kuuluva pakollinen osa.

Jokaiselle opiskelijalle kootaan Talonrakennusalan ammattitutkintoon vaadittava kokonaisuus omien työtehtävien suuntautumisen mukaan. Mahdollisia valittavia suuntautumisia ja niihin kuuluvia tutkinnonosia ovat esimerkiksi:

Betonirakenteet:

muottityöt kappaletavarasta, muottityöt järjestelmämuotein, raudoitteiden esivalmistus, betoniraudoitus, betonointi, pintabetonointi, betonielementtien asennus

Puurakenteet:

puurunkotyöt, puuelementtien valmistus, puuelementtien asennus, puukorjaukset, julkisivuverhoukset, hirsirakennustyöt, ovi- ja ikkuna-asennus, väliseinätyöt, sisäpuutyöt, sisäkattotyöt, vesikattotyöt

Muuratut rakenteet:

harkko- ja pienelementtien muuraus, puhdasmuuraus, tulisijamuuraus, hormimuuraus, rappaus, laatoitus

Metallirakenteet:

teräsrunkotyöt, metallirakenteisten elementtien asennus, esivalmistettujen ohutmetallirakenteiden asennus

Korjausrakentaminen ja eristykset:

palokatkotyöt, märkätilojen vedeneristykset, vedeneristys, joustavat saumaukset, kosteuseristykset, lämmöneristykset, korjausrakentaminen, perustusten sekä ala- ja välipohjien home ja kosteusvauriokorjaukset, rungon, yläpohjan ja vesikaton home- ja kosteusvauriokorjaukset, sisätilojen palo- ja kosteusvauriokorjaukset, purkutyöt

Lisäksi työmaanäytöt

Tutkinnon perusteet (opintopolku.fi)

Alkavat opinnot

Etsitkö päivitystä nykyiseen osaamiseesi? Tarjoamme laajan valikoiman ammatillisia koulutuksia. Saat tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta alla olevista yksilöidyistä tiedoista. Katso alkavia koulutuksia:

Haku