Hyppää sisältöön

Rakennusten lämpökuvaaja

Tutkinto:Sertifikaatti, Eurofins Expert Services
Koulutusala:Rakennusala
Opetusmuoto:Päiväopetus
Paikkakunta:Vantaa

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat kuntotutkijat, rakennesuunnittelijat, rakennusten lämpökuvaajat, rakennusalan suunnittelu- ja tuotantohenkilöstö

Tavoite

Purkukartoittajan sertifiointikoulutuksen tavoitteena on opettaa osallistujille oikeaoppinen purkukartoituksen tekeminen, ottaen huomioon eri purkujakeiden hyödyntäminen sekä turvallisen ja sujuvan purkutyön. Koulutus on suunnattu kiinteistön omistajille, jotka arvostavat purun kiertotaloutta ja turvallisuutta, purkukartoituksia suorittaville henkilöille sekä muille alan asiantuntijoille.

Koulutus myös valmistaa osallistujat suoriutumaan Eurofinsin sertifikaatin vaatimuksista, jotka sisältävät teoriatentin ja työnäytön. Opiskelijan tulee hankkia itse sopiva näyttökohde.

Sisältö

Koulutus koostuu valmentavasta koulutuksesta, kirjallisesta kokeesta ja näyttötyöstä. Näyttötyö on tehtävä 12 kuukauden sisällä valmentavasta koulutuksesta.

Koulutuksen toteutus

Koulutus kestää 8 päivää ja sisältää lämpökuvauksen peruskurssin (3 pv), rakennusfysiikkaopinnot (2 pv), lämpökuvausharjoitukset ja raportoinnin (2 pv) sekä merkkiainekokeet (1 pv).  Näyttötyö on tehtävä 12 kuukauden sisällä valmentavasta koulutuksesta.

Koulutuksen hyväksytysti suorittanut osallistuja saa koulutuksesta todistuksen.

Lämpökuvaajan henkilösertifiointikoulutukseen osallistuminen edellyttää kurssilla henkilökohtaisessa käytössä olevaa lämpökameraa ja raportointiohjelmaa.

• rakennusfysiikkaan liittyvät lämpö- ja kosteustekniikan perusteet ja niiden soveltaminen
• rakennuksen painesuhteet, ilmanpitävyys, lämpö- ja kosteustekninen toiminta
• Suomessa eri aikakausina käytettyjä käytetyt rakenneratkaisut ja niiden lämpö- ja kosteustekninen toiminta
• asumisterveyteen liittyvä lainsäädäntö, määräykset ja ohjeet koskien rakennusten tiiviyttä, lämpötaloutta, sisäilmaa ja ilmanvaihtoa
• mittaavien lämpökameroiden ominaisuudet, käyttö ja mittausepävarmuudet
• mittauspöytäkirjan ja raportin laadinta sekä havaintojen tiedottaminen

Hinta

Koulutuksen hinta 760 € + alv 24 %. Sisältäen koulutuksen, koulutusmateriaalin, aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounaan. Koulutusmaksu laskutetaan koulutuksen alettua.

Näyttötyönä tehtävän purkukartoitusraportin arviointi ja suorituksen rekisteröinti 180 euroa + alv.

Koulutuksen peruutusehdot

Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta maksuttomasti. Myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta ja myöhemmin kuin viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista osallistumismaksun kokonaisuudessaan

Näin haet sertifikaattia

Koulutus on Eurofins Expert Services:in sertifikaattiin tähtäävä koulutus.

Sertifikaattikoulutuksen ja näyttötyön suorittamisen jälkeen voit hakea sertifikaattia. Sertifikaattia tulee hakea kahden vuoden sisällä todistuksen päiväyksestä. Rekisteröidy www.omasertifikaatti.fi –palveluun ja täytä hakemus. Sertifikaatti julkaistaan Sertifikaattihaku.fi – hakukoneessa.

Alkavat opinnot

Etsitkö päivitystä nykyiseen osaamiseesi? Tarjoamme laajan valikoiman ammatillisia koulutuksia. Saat tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta alla olevista yksilöidyistä tiedoista. Katso alkavia koulutuksia:

Haku