Hyppää sisältöön

KASVUUN – Kestävää kasvua maaseudulle

Hankkeen kohderyhmänä ovat Pirkanmaan ja Keski-Suomen maaseutualueiden luonto- ja elämysmatkailuyrittäjät sekä luontoa toiminnassaan hyödyntävät hyvinvointialan yrittäjät, maaseudun ruokapalvelu- ja elintarvikealanyrittäjät sekä toimintaansa aloille laajentavat mikro- ja pk-yrittäjät.

Hankkeen aikataulu:1.1.2024 – 31.12.2025
Hankkeen toteuttajat:Hankkeen päätoteuttaja on TTS Työtehoseura ja osatoteuttajina ovat ProAgriat/maa- ja kotitalousnaiset Etelä- ja Keski-Suomi.
Hankkeen rahoittajat:EU:n maatalous- ja maaseuturahoitus, Keski-Suomen ja Pirkanmaan ELY-keskukset.
Työtehoseura
ProAgria logo

KASVUUN – hankkeen tavoitteena on parantaa maaseudun elinvoimaa yrittäjyyttä vahvistamalla sekä tukea yritysten kilpailukykyä ja kasvua. Hanke uudistaa ja monipuolistaa maaseudun yritystoimintaa ja vahvistaa yritysten ja alan yhteistyökulttuuria sekä luo uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Hankkeessa tehdään yrityskohtaisia tarvekartoituksia ja järjestetään webinaareja sekä info- ja yrittäjätilaisuuksia. Lisäksi toteutetaan pienryhmätoimintaa, benchmarkkausvierailuja yrityksiin sekä opintomatkoja. Hankkeen toimenpiteet koostuvat kolmesta työpaketista: Yritysten kilpailukyky ja kasvu, Vertaissparraukset – Yritystoiminnan kehittäminen ja osaamisen lisääminen sekä Verkostojen rakentaminen ja kumppanuuksien vahvistaminen. 

Tilaisuudet ja tapahtumat

Hankkeen toiminta käynnistyy tuotteistamiseen perehtymällä. Aihepiiriin tutustutaan Palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja Oy:n johtavan palvelumuotoilijan Raisa Maijalan johdolla.

Pienryhmätapaaminen:
Palvelumuotoiluprosessin aloittaminen.
Aika: ke 29.5.2024, klo 9.00-11.00
Paikka: Teams

Pienryhmätapaaminen sisältää palvelumuotoiluprosessin teoriaa, palvelumuotoilumenetelmien kokeilua käytännössä ja vertaisoppimista. Tapaamisessa käydään läpi myös webinaarissa annettu tehtävä ja kokemuksia siitä. Tehtävissä käytetyt menetelmät ovat sellaisia, joita osallistujat voivat käyttää itsenäisesti myös myöhemmin.

Ilmoittautuminen viimeistään 27.5.2024 oheisen lomakkeen kautta

Ennakkotietoa syksyn tapahtumista

KASVUUN -hankkeen tuotteistamisosion pienryhmätapaamiset jatkuvat lähitapaamisina elokuussa. Ajankohdat ja tapaamispaikat tarkentuvat myöhemmin.

Asiakasymmärrys

  • ti 27.8. Pirkanmaa
  • ke 28.8. Keski-Suomi

Uusien palvelujen ja tuotteiden ideointi

  • ke 25.9. Pirkanmaa
  • to 26.9. Keski-Suomi

Ideasta konkretiaan

  • ti 22.10. Pirkanmaa
  • ke 23.10. Keski-Suomi

Tilaisuuksien materiaalit

Tuotteistaminen

Katso webinaaritallenne tästä https://youtu.be/2GOAdolMWZk

Hanke-esite

Facebook linkki Kestävää kasvua maaseudulle

Hankkeen yhteyshenkilöt

Haku