Hyppää sisältöön

KASVUUN – Kestävää kasvua maaseudulle

Hankkeen kohderyhmänä ovat Pirkanmaan ja Keski-Suomen maaseutualueiden luonto- ja elämysmatkailuyrittäjät sekä luontoa toiminnassaan hyödyntävät hyvinvointialan yrittäjät, maaseudun ruokapalvelu- ja elintarvikealanyrittäjät sekä toimintaansa aloille laajentavat mikro- ja pk-yrittäjät.

Hankkeen aikataulu:1.1.2024 – 31.12.2025
Hankkeen toteuttajat:Hankkeen päätoteuttaja on TTS Työtehoseura ja osatoteuttajina ovat ProAgriat/maa- ja kotitalousnaiset Etelä- ja Keski-Suomi.
Hankkeen rahoittajat:EU:n maatalous- ja maaseuturahoitus, Keski-Suomen ja Pirkanmaan ELY-keskukset.
Työtehoseura
ProAgria logo

KASVUUN – hankkeen tavoitteena on parantaa maaseudun elinvoimaa yrittäjyyttä vahvistamalla sekä tukea yritysten kilpailukykyä ja kasvua. Hanke uudistaa ja monipuolistaa maaseudun yritystoimintaa ja vahvistaa yritysten ja alan yhteistyökulttuuria sekä luo uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Hankkeessa tehdään yrityskohtaisia tarvekartoituksia ja järjestetään webinaareja sekä info- ja yrittäjätilaisuuksia. Lisäksi toteutetaan pienryhmätoimintaa, benchmarkkausvierailuja yrityksiin sekä opintomatkoja. Hankkeen toimenpiteet koostuvat kolmesta työpaketista: Yritysten kilpailukyky ja kasvu, Vertaissparraukset – Yritystoiminnan kehittäminen ja osaamisen lisääminen sekä Verkostojen rakentaminen ja kumppanuuksien vahvistaminen. 

Tilaisuudet ja tapahtumat

Hankkeen toiminta on käynnistynyt kevään aikana tuotteistamiseen perehtymällä. Aihepiiriin tutustutaan Palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja Oy:n johtavan palvelumuotoilijan Raisa Maijalan johdolla.

Alueelliset pienryhmätapaamiset:
Asiakasymmärrys, pohjan luominen kehittämiselle

Ilmoittautuminen 18.8. mennessä KASVUUN ilmoittautuminen – Google Forms
Ennen tilaisuuden alkua on mahdollisuus nauttia omakustanteinen lounas (15 €) klo 12 alkaen.  Sitovat ilmoittautumiset lounaalle sekä erikoisruokavaliot myös linkin kautta.

  • Keski-Suomi: 28.8.2024 klo 13–16 Ravintola Patapirtti Uusi-Yijälän tila, Yijälänsalmentie 190, Jämsä https://www.patapirtti.fi/

Ilmoittautuminen 20.8. mennessä KASVUUN ilmoittautuminen – Google Forms

Pienryhmätapaamiset ovat maksuttomia ja niissä tarjotaan iltapäiväkahvit.  Tapaaminen sisältää teoriaa, käytännön harjoituksia ja vertaisoppimista. Tapaamisessa käydään läpi myös edellisessä tapaamisessa annettu tehtävä.  Tilaisuudessa perehdytään tarkemmin mm. asiakaskokemukseen ja sen rakentumiseen, asiakasymmärrykseen ja palvelukokemukseen. Tehtävissä käytetyt menetelmät ovat sellaisia, joita osallistujat voivat käyttää itsenäisesti myös myöhemmin. Tapaamisten aikana on myös mahdollisuus tutustua yritysten toimintaan.

Ennakkotietoa syksyn tapahtumista

Tuotteistamisosion muiden pienryhmätapaamisten ajankohdat ja paikat tarkentuvat myöhemmin.

Uusien palvelujen ja tuotteiden ideointi

  • ke 25.9. Pirkanmaa
  • to 26.9. Keski-Suomi

Ideasta konkretiaan

  • ti 22.10. Pirkanmaa
  • ke 23.10. Keski-Suomi

Tilaisuuksien materiaalit

Tuotteistaminen

Katso webinaaritallenne tästä https://youtu.be/2GOAdolMWZk

Hanke-esite (linkki)

Facebook sivu
Kestävää kasvua maaseudulle (linkki)

Hankkeen yhteyshenkilöt

Haku