Hyppää sisältöön

Hevoset ja työ

Työprosessit kuntoon ja tuottavuutta hevosyrityksille

Tietoa hevosalan yrittäjille, työntekijöille sekä hevosalan koulutus- ja neuvontaorganisaatioille

Hankkeen aikataulu:8/2020 – 12/2022
Hankkeen toteuttajat: TTS Työtehoseura
Hankkeen rahoittajat:Euroopan maaseuturahasto, Manner-Suomen maaseutuohjelma, Uudenmaan ELY-keskus
maasutu 2020 logo

Hevosyrityksissä tehtävä työ on fyysisesti raskasta, tallien investoinnit ovat mittavia ja työvoiman saatavuudessa on paikoitellen haasteita. Hevoset ja työ -hankkeessa on eri tavoin koottu ja välitetty tietoa hevostallien työstä. Tietoa hevostallien työajan käytöstä, työn kuormituksesta ja työprosesseista kerättiin kuudelta hevostallilta Uudenmaan alueella. Työntutkimusten, kyselyjen ja ratkaisutyöpajojen pohjalta laadittiin Hevostallien työ -artikkelikokoelma tärkeimmistä havainnoista.

Tavoitteena oli nostaa keskusteluun hevostallien työ ja sen kehittäminen, jotta ala pysyy vetovoimaisena tulevaisuudessakin. Kohdealueena oli Uusimaa ja tietoa on jaettu kautta maan.

Tulokset ja yhteenveto

Läpi hankkeen tehtiin videoita ja esittelyitä hyvistä käytännöistä, uutisointia some-kanavilla ja yhteydenpitoa hevosalan järjestöihin, oppilaitoksiin ja muihin sidosryhmiin. Kaikkiaan webinaarit ja tapahtumat tavoittivat tiedon äärelle noin 500 osallistujaa. Hevoset ja työ -hankkeen Facebook -sivua seuraa noin 1000 seuraajaa.  Hevostallien työ -artikkelikokoelmaan koottiin tietoa ja eri näkökulmia hevostallien työn kehittämiseen. Kannustuksena on pysähtyä tarkastelemaan oman tallin työtä: pienikin toimintatavan parannus kertaantuu suureksi hyödyksi, kun työ toistuu päivittäin. Julkaisuun osallistui asiantuntijoita mm. Suomen Hippoksesta, Suomen Ratsastajainliitosta, Helsingin Yliopistosta, Maaseudun Työnantajaliitosta, HAMKista ja Luonnonvarakeskus Lukesta.

Julkaisut

Linkit

Hevoset ja työ -YouTube-kanava https://www.youtube.com/@hevosetjatyo2367/videos

Hevoset ja työ – facebook https://www.facebook.com/hevosetjatyo

Hankkeen yhteyshenkilöt

Iina Hulkkonen, tutkija, iina.hulkkonen@tts.fi , puh. 0417302268 (vanhempainvapaalla)
Tea Elstob, tutkija, tea.elstob@tts.fi, puh. 050 3879 519
Sirpa Pussinen, asiakkuuspäällikkö, sirpa.pussinen@tts.fi , puh. 0504706909

Haku