Hyppää sisältöön

Uusi neuvottelukunta kehittämään maatalousalan teknistä koulutusta

TTS Työtehoseura on yhdessä maatalousteknologian alan työnantajien kanssa perustanut neuvottelukunnan, jonka tavoitteena on kehittää uusi, puhtaasti maatalousteknologian ja mekaanikon työhön keskittyvä tutkinto maatalousalan perustutkinnon alle.

Koulutuspäällikkö Petri Oikarinen on jo pitkään jakanut työelämän edustajien kanssa huolen työvoiman saatavuudesta alalla. Alalle on ollut todella vaikea löytää opiskelijoita, ja ala on kärsinyt työvoimapulasta. Näyttää siltä, että alalla on tarve uudelle koulutukselle. Siksi olemme koonneet neuvottelukunnan, jossa on mukana mahdollisimman monta maatalousteknologian alan työnantajaa, kuvailee Oikarinen. TTS Työtehoseura aloitti toimintansa maatalouden parissa 100 vuotta sitten ja jatkaa yhä vahvasti alan kehittämistä. Uuden neuvottelukunnan perustaminen on osa tätä jatkumoa, Oikarinen jatkaa.

Maatalouskonealan osaaminen on merkittävä tekijä huoltovarmuuden näkökulmasta.

Reijo Sippola, liikennepalvelut yksikönjohtaja TTS Työtehoseura

TTS liikennepalvelujen yksikönjohtaja Reijo Sippola korostaa maatalouskonealan koulutuksen kehittämisen tärkeyttä, huomioiden sen merkityksen huoltovarmuudelle. Maatalouskonealan osaaminen on merkittävä tekijä huoltovarmuuden näkökulmasta. Maatalouskoneet ovat keskeisessä roolissa maatalouden toiminnassa. Ilman hyvin toimivia koneita, ruoan tuotanto ja muut maatalouden toiminnot hidastuvat tai pysähtyvät kokonaan. Koulutetut mekaanikot varmistavat, että nämä koneet ovat aina toimintakunnossa. Näin kriittinen osaaminen säilyy kotimaassa ja on käytettävissä tarvittaessa, Sippola kertoo.

Neuvottelukunta kokoontui ensimmäisen kerran 19.6.2024. Mukana neuvottelukunnan käynnistämisessä oli Teknisen kaupan liitto, Valtra, Wihuri, Turun Konekeskus, Hankkija ja Agritek.

TTS Työtehoseura kouluttaa maatalouskoneasentajia laajasti yhteistyössä eri maahantuojien ja valmistajien kanssa, tarjoten monipuolista ja käytännönläheistä koulutusta, joka vastaa työelämän tarpeisiin. 

Yhteystiedot

Haku