Hyppää sisältöön

Varma kuukausipalkka sai hakeutumaan linja-autonkuljettajaksi Nobinalle

Kolmekymmentä vuotta kiinteistönvälittäjänä toiminut Simo huomasi miten taloudellinen tilanne on vaikuttanut alaan ja päätti hakeutua kuukausipakkaiseen työhön. Linja-autonkuljettajan työ tuntui mukavalta vaihtoehdolta, miettii Simo ajellessaan Nobinan Klovin varikolle Espoossa.  

”Mikäs tässä ihan mielekästä duunia”.

Simo Linna, linja-autonkuljettaja, Nobina Oy

Oppisopimus on aidosti hyvä vaihtoehto

Nobina rekrytoi uusia linja-autonkuljettajia ja nopeita reittejä työhön on oppisopimuskoulutus sekä RekryKoulutus. Simo otti yhteyttä Nobinalle ja yhdessä he päätyivät siihen, että hänelle paras vaihtoehto on oppisopimuskoulutus. Aluksi Simo suoritti linja-autonkuljettajalta vaadittavan D-ajo-oikeuden TTS Työtehoseurassa, jonka jälkeen hän siirtyi oppisopimusopiskelijaksi Nobinalle. Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jonka aikana opiskellaan työn ohessa logistiikan perustutkinto. Opiskelu on sujunut joustavasti, kertoo Simo.

Tässä työssä voit tehdä työpäiväsi juuri sellaiseksi, kun haluat

Linja-autonkuljettaja työskentelee asiakaspalvelutehtävissä, jossa oma asenne ratkaisee pitkästi työpäivä sujumisen.  ”Omasta päivästään voi tehdä mukavan, kun on mukava asiakkailleen. Kun toivotat asiakkaille huomenta tai tsemppaat hyvän sprintin jälkeen asiakkaan ehtiessä viime hetkellä sisään he ovat paljon paremmalla tuulella. Silloin omakin päiväsi sujuu paljon leppoisammin”, kuvailee Simo. 

Mukava tulla aamulla tänne – ja iltaisinkin

Itsenäisyys ja vastuullisuus motivoi.  ”Tämä on aika itsenäistä työtä. Tulet aamulla tänne ja viet asiakkaat turvallisesti töihin. Sen jälkeen tuot itsesikin turvallisesti takaisin varikolle,” Simo kertoo työpäivästään.

Nobina on mielestäni hyvä työnantaja. Meillä on täällä arviolta 60 eri kansalaisuutta. Täällä kaikkien kanssa tullaan toimeen ja jokainen meistä hyväksytään sellaisena kuin olemme. Yhteishengen huomaan, kun aamulla tulee töihin ja kaikki morjestaa kaikkia, kehuu Simo. Ihan mukava tänne on tulla aamuisin – ja iltaisinkin, hän jatkaa.

Ala sopii ihan kaikille

Simo suosittelee alaa ihan kenelle vaan, joka uskaltaa ajaa vähän isompaa autoa. ”Nuoret, tänne vaan sitten kun ikä riittää bussia ajamaan.  – Ja alanvaihtajat myös,” houkuttelee Simo hymyillen. ”Mikäs tässä ihan mielekästä duunia”.
(Videon kesto 2:15)

Haku