Hyppää sisältöön

Nostotyö

Opiskele nostotyöalalle

Rakennustoiminnan kasvaessa tarvitaan enemmän nostoalan ammattilaisia rakennustyömaille. Nostoalan ammattilaisia tarvitaan myös kuljetuspalveluissa ja tavaran purku- ja lastaustöissä. Tarjoamme koulutusta torninosturinkuljettajille ja ajoneuvonosturinkuljettajille.

Koulutuksen aikana opit nosturin toiminnan, tarkastukset, kunnossapidon ja turvalliset työskentelytavat sekä kehität ajotaitojasi.

Nostoalan tehtävissä tarvitset hyvää koordinaatiokykyä ja hahmotuskykyä. Kuljettajista on pulaa, ja palkkataso on kohtuullisen hyvä. Tutkinto sopii sinulle, jolla on työkokemusta rakennusalalta, nostotöistä tai teollisuudesta, joissa käytetään nostureita. Koulutukseen osallistumiseksi tarvitset myös kohtuullisen suomen kielen taidon ja C1-/C-luokan ajokortin.

Koulutuksissamme on käytössä uusi torninosturi, joka parantaa kuljettajan työolosuhteita. Ohjaamo on kuin toimisto, sillä sieltä löytyvät lämmitys, ilmastointi, ergonominen istuin, jääkaappi, mikroaaltouuni ja radio. Kuljettajan viihtyvyyteen kiinnitetään paljon huomiota jo koulutuksessa.

Tutustu erilaisiin koulutusvaihtoehtoihin

Riippumatta siitä, millainen lähtökohtasi on, löydät varmasti sinulle sopivan koulutusmahdollisuuden meiltä.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa erilaisia tutkintoja, kuten perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, tai suorittaa osan tutkinnosta. Perustutkinto on suunniteltu niille, jotka aloittavat alan ilman aiempaa kokemusta. Ammattitutkinto tarjoaa jatkokoulutusta niille, joilla on joko alaan liittyvä perustutkinto tai pitkä työkokemus alalta. Erikoisammattitutkinto on suunnattu niille, joilla on vahva työkokemus alalta peruskoulutuksen jälkeen.

Lyhyemmät koulutukset puolestaan tarjoavat sinulle nopeampaa ja kohdennetumpaa oppimista, jos et välttämättä halua tai voi sitoutua pidempiin koulutusohjelmiin.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille yli 20-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Koulutus toteutetaan yleensä lyhytkestoisena koulutuksena, jonka tavoitteena on helpottaa työllistymistäsi. Osa työvoimakoulutuksista on perus- tai ammattitutkinnon osiin valmistavia koulutuksia. Työvoimakoulutuksella voit edesauttaa työllistymistäsi, ja työllistyttyäsi voit solmia oppisopimuksen työnantajasi kanssa ja suorittaa halutessasi koko tutkinnon.

Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. Työssä oleville suunnattu oppisopimus edellyttää työpaikkaa sen alkamishetkellä. Oppisopimuskoulutuksen avulla voit jatkaa kesken jääneitä opintojasi, hankkia lisäkoulutusta tai vaihtaa alaa.

Vaihtoehtoja nostotyöalalle

Mitä mieltä olet laajoista maisemista korkealta katsottuna haasteellisessa ja itsenäisessä työssä? Kiinnostaisiko sinua torninosturin- tai ajoneuvonosturinkuljettajan ammatti?

Kysy lisää koulutuksista

Haku