Hyppää sisältöön
Kuljettajaa koskeva tieliikenteen lainsäädäntö

Kuljettajaa koskeva tieliikenteen lainsäädäntö

Koulutustyyppi:Ammattipätevyyden jatkokoulutus
Koulutusala:Kuljetusala
Koulutusmuoto:Lähiopetus
Paikkakunta:Nurmijärvi, Vantaa, Turku

Ammattipätevyyden jatkokoulutus henkilö- ja tavaraliikenteessä

Perustason ammattipätevyyskoulutuksella tai perustason ammattipätevyyskokeella suoritettua ammattipätevyyttä ei vaadita, jos linja-auton ajo-oikeus on alkanut ennen 10.9.2008 ja/tai kuorma-auton ajo-oikeus on alkanut ennen 10.9.2009. Vaikka perustason ammattipätevyyskoulutusta tai perustason ammattipätevyyskoetta ei tarvitse suorittaa, niin kuitenkin on suoritettava jatkokoulutus. Koulutuksen laajuus on 35 tuntia.

Ammattipätevyyden jatkokoulutus on suoritettava ammattipätevyyden ylläpitämiseksi tai uudelleen voimaan saattamiseksi. Mikäli ammattipätevyys on voimassa molempiin kuljetusmuotoihin (henkilö-/ tavaraliikenne) ammattipätevyyttä voi ylläpitää molempiin kuljetusmuotoihin suorittamalla 35 tunnin jatkokoulutuksen 5 vuoden aikana.

Jatkokoulutuksen jakaminen

Jatkokoulutus voidaan jakaa jaksoihin. Yhden jakson pituus on oltava vähintään seitsemän tuntia. Seitsemän tunnin jakso voidaan jakaa kahteen osaan, jossa osat on suoritettava peräkkäisinä päivinä. Yhden osan pituus on oltava vähintään yksi tunti.

Sisältö

Tavoitteet

Koulutuksen jälkeen koulutettavat tuntevat paremmin tieliikenteen lainsäädäntöä ja osaavat soveltaa sitä tieliikenteen kuljetuksissa, ymmärtävät liikennesäännöt liikenteen riskien pienentäjänä sekä ymmärtävät lainsäädännön noudattamisen merkityksen kuljetusyrityksen imagoon.

Lisätietoja

TTS:n koulutusmaksu 90 €. Hinta sisältää alv:n sekä ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivämerkinnän tarvitseville rekisteröinnin Traficomiin.

Koulutuksen peruutusehdot

Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta maksuttomasti. Myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta ja myöhemmin kuin viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista osallistumismaksun kokonaisuudessaan

Koulutukseen ilmoittautuminen

Alla olevasta koulutuskalenterista löydät lisätietoa ja voit selata myös muita ammattipätevyyden jatkokoulutuksia.

Haku