Hyppää sisältöön

Digihyöty

Mikro- ja pk-yrityksille

Hankkeen aikataulu:3/2020-2/2023
Hankkeen toteuttajat:TTS (koordinoi), Työterveyslaitos (TTL) ja Tieke Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry
Hankkeen rahoittajat:Euroopan sosiaalirahasto ESR
Työtehoseuran logo

DigiHyöty-hankkeen tavoitteena on ollut lisätä mikro- ja pk-yritysten henkilöstön osaamista digitaalisten sovellusten tehokkaassa käytössä ja käyttöönotossa. Tavoitteena on ollut myös lisätä työhyvinvointia ja lisätä yritysten johdon ja henkilöstön yhteistyötä ja henkilöstön osallistamista. Hanke käytti myös työntutkimusta keinona tehdä näkyväksi työnkulku, työprosessit, työympäristö ja työolosuhteet.

Tulokset ja yhteenveto

Hankkeeseen osallistuneissa yrityksissä toteutettiin ensin digitalisaation ja työhyvinvoinnin alkukartoitus, jossa selvitettiin nykytilanne mm. tietojärjestelmien hankinnassa ja hyödyntämisessä sekä digitalisaation ja muun toiminnan kehittämisessä. Yritysten kehittämistarpeet löytyivät eniten teemoista GDPR, tietosuoja ja tietoturva, verkkokaupan kehittäminen, toimintoprosessit ja järjestelmät, tietojärjestelmien hallinta sekä verkkosivut ja sosiaalinen media. Yrityksiä sparrattiin räätälöidysti. Koronapandemia ja Ukrainan sota muokkasivat yritysten tarpeita selvästi projektin aikana.

Hankkeessa selvitettyjen yritysten digitalisaatiohaasteiden pohjalta tehtiin kaikille yrittäjille ja aiheesta muuten kiinnostuneille materiaalia, toteutettiin teemoista webinaareja ja viestittiin monissa medioissa. Lisäksi toteutettiin Yrittäjän digitieto -verkko-opas. 

Linkit ja julkaisut

Yrittäjän digitieto: Tietopaketti, joka tarjoaa ensiaskeleet yrittäjän digiarkeen ja hyvää tietoa edistyneemmällekin. Ota haltuusi vinkit, joilla lisäät tuottavuutta ja parannat työhyvinvointia digiajan yrityksessäsi pienin askelin. www.yrittajandigitieto.fi

Tallenteita toteutetuista webinaareista:

Toimivatko yrityksen järjestelmät yhteen? https://youtu.be/jNI3z1TOaRE

Tietojärjestelmä uudistuu – riittääkö osaaminen, muuttuuko työ? https://youtu.be/SCJMWL_zRl4

Vinkeä verkkokauppa? https://www.youtube.com/watch?v=EI1T2gVsCjE

Oletko sopivasti somessa? https://youtu.be/3C9SL7PgDfU https://youtu.be/cobEa65CfoU

Hankkeen päätöswebinaari, mukana Jani Halme ja Aki Karkulahti:  https://www.youtube.com/watch?v=8KXqSm9ETo8

Hankkeen yhteyshenkilö

Haku