Hyppää sisältöön

VARAOSAMYYJÄ, ajoneuvoalan perustutkinto, tutkinnon osia TYÖVOIMAKOULUTUS

Kurssin tavoite

Varaosamyyjän työvoimakoulutuksessa opit varastonhallintaa, ajoneuvotekniikkaa ja ajoneuvolan lainsäädäntöä. Lisäksi opit hoitamaan tilauksiin ja asiakaslähtöiseen asiakaspalveluun liittyviä asioita. Koulutukseen sisältyy työssäoppiminen, jossa opit varaosamyynnin käytännön töitä.

Sisältö

Varaosamyyjän työvoimakoulutuksessa opit varastonhallintaa, ajoneuvotekniikkaa ja ajoneuvolan lainsäädäntöä. Lisäksi opit hoitamaan tilauksiin ja asiakaslähtöiseen asiakaspalveluun liittyviä asioita. Koulutukseen sisältyy työssäoppiminen, jossa opit varaosamyynnin käytännön töitä.

Toteutus

Työvoimakoulutuksen aikana suoritetaan henkilökohtaisen kehittymissuunnitelman mukaisesti ajoneuvoalan myynnin osaamisalaan liittyviä ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Työvoimakoulutuksen kesto on 12kk, jonka jälkeen on mahdollista suorittaa tutkinto loppuun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koko tutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5-2 vuotta

Koulutus: Ajoneuvoalan perustutkinto
Toimiala: Ajoneuvo- ja työkoneala
Koulutuksen ajankohta: OPETUSPAIKKA- JA AIKA Opetus järjestetään monimuoto-opetuksena, sisältäen lähiopintoja, verkko-opiskelua ja työssäoppimista TTS, Nuolikuja 6, 01740 Vantaa. Opiskelua on n. 7 tuntia päivässä 5 päivänä (ma-pe) viikossa. Lisätietoja hakemisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saa Koulutusneuvonnasta puh 0295 020 702. Paikkakunta Vantaa Kouluttaja Työtehoseura ry Koulutuspaikan osoite Nuolikuja 6 Koulutus alkaa 9.9.2024 Haku päättyy 11.8.2024 Kesto Koulutuksen kesto 12 kk Opiskelupaikkoja 6
Ilmoittautuminen: 13.05.2024 - 11.08.2024
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/721332?searchPhrase=ty%C3%B6tehoseura&&&announced=0&sort=1

Valintaperusteet

Valintaedellytyksenä on vahva motivaatio asiakaspalveluun ja halu toimia varaosamyyjän työtehtävissä.

Lisäksi tarvitaan halua oppia uutta ja kehittää työssä tarvittavaa osaamista.

Hakijalta vaaditaan hyvä suomen kielen taito (B2.2,* tarvittaessa suomen kielen testi), B-luokan ajokortti ja soveltuvuus varaosamyyjän tehtäviin.

Perustason tietotekniset taidot tarvitaan. Riittävä fyysinen kunto ja terveys varaosamyyjän tehtävään. Työ on pääosin päätetyöskentelyä, kevyttä liikkumista ja tavaroiden siirtelyä.

*Kielitaitovaatimus seuraavien kriteerien mukaan:

Aloitustaso 0

Ei suomen kielen taitoa

Perustaso (A1.1-A2.2)
Perustaso alkaa A1.1 - Kielitaidon alkeet Perustaso A1.2 - Kielitaidon
alkeet Perustaso A1.3 - Selviät yksinkertaisista ei-työelämän
tilanteista. Kirjoitat vähän.
Perustaso A2.1 - Selviät tavallisista asiointitilanteista.
Perustaso A2.2 - Ymmärrät tuttuja aiheita melko paljon. Kirjoitat yksinkertaista kieltä.

Keskitaso (B1.1-B2.2)
Keskitaso alkaa B1.1 - Kohtalainen kielitaito tavallisissa työn ja vapaa-ajan tilanteissa.
Keskitaso B1.2 - Luonteva osaaminen tavallisissa työn ja vapaa-ajan tilanteissa.
Kesitaso B2.1 - Itsenäisen kielitaidon perustaso.
Keskitaso B2.2 - Toimiva itsenäinen kielitaito.

Ylin taso (C)
Ylin taso C - Taitava tai äidinkielen tasoinen kielitaito.


TYÖVOIMAKOULUTUKSEEN HAKEMINEN

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Perustele hakemukseesi miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista valintakokeeseen/haastatteluun. Valintakokeeseen tulee erillinen kutsu. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan valintaprosessiin ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksesi ilman pätevää syytä, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 12 §). Päteviä syitä voivat olla esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus. Hakemuksen pääset täyttämään sivun alalaidassa olevan Hae tähän koulutukseen -painikkeen kautta. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilun toimispisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.
Koulutuksen aikaiset etuudet ja valintojen seuraaminen:

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

VALINNAT

Esivalinnat tehdään 12.8.2024 ja valintahaastattelut pidetään 19-20.8.2024 osoitteessa Nuolikuja 6, 01740 Vantaa. Haastatteluun valituille lähetetään erillinen kutsu, jossa ilmoitetaan haastattelupäivä, kellonaika ja tarkemmat ohjeet.
Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.te-palvelut.fi --> sähköinen asiointi --> työvoimakoulutus --> koulutushakemusteni tilanne).

Koulutuksen yhteystiedot

Jyrki Myrsky, koulutusasiantuntija
Puh: 050 3879 571
jyrki.myrsky@tts.fi

Petri Oikarinen, koulutuspäällikkö
Puh: 050 453 0109
petri.oikarinen@tts.fi

Haku