Hyppää sisältöön

TRUKKIMONIOSAAJA, logistiikan perustutkinnon osatutkinto (OMAEHTOINEN KOULUTUS)

Kurssin tavoite

Koulutuksen tarkoituksena on antaa valmiudet työskennellä erilaisilla trukeilla monipuolisissa logistiikan työtehtävissä. Tavaraterminaalit, logistiikkakeskukset ja varastot tarvitsevat jatkuvasti ammattitaitoisia trukinkuljettajia, joten koulutus on suunniteltu vastaamaan juuri työelämän tarpeisiin. Koulutuksessa painotetaan trukkityön turvallisuutta, taloudellisuutta, laatua ja tehokkuutta.
Ammattitaitoinen trukinkuljettaja huolehtii itsensä ja muiden turvallisuudesta tehokkuudesta tinkimättä.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä useiden pääkaupunkiseudulla toimivien logistiikkayritysten kanssa.

Sisältö

Koulutuksessa tähdätään työllistymiseen terminaaleihin/varastoihin Uudellamaalla erityisesti erilaisilla trukeilla suoritettaviin tehtäviin.
Hakijoiden tulee olla työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia logistiikka-alasta kiinnostuneita sekä trukin käyttöön ja asiakaspalveluun soveltuvia henkilöitä.

LOGISTIIKAN PERUSTUTKINNON OSA, trukinkuljettamisen moniosaaja

Koulutuskokonaisuudet

· Opintojen ohjaus ja työnhakuvalmennus
· Trukkiteoria ja ajoharjoittelu (vastapainotrukki, lavansiirtovaunu,työntömastotrukki,tukipyörätrukki,pinontavaunu sekä keräilytrukki)
· Muut trukinkuljettajan tehtävät
· Vaarallisten aineiden käsittelyn tiedostava koulutus
· Työssäoppiminen ja yhden tutkinnon-osan suorittaminen (tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely)

· Työturvallisuuskortti
· Ensiapu1
· Trukkikortti

Toteutus


KOULUTUSMUOTO
Päätoiminen päiväkoulutus. Toteutetaan TTS:n toimipisteessä osoitteessa Nuolikuja 6, Vantaa. Opiskelua on n. 7 tuntia päivässä 5 päivänä (ma-pe) viikossa.


Koulutus sisältää lähiopiskelua (50 %) ja ohjattua työssäoppimista (50 %). Koulutus alkaa seitsemän viikon lähiopiskelujaksolla, jonka jälkeen siirrytään työssäoppimispaikalle aitoon työympäristöön harjoittelemaan seuraavaksi seitsemäksi viikoksi. Lähiopiskelu- ja työssäoppimisjaksot täydentävät toisiaan siten että ne tukevat asioiden oppimista ja valmistavat tutkinnon osan suorittamiseen (Trukinkuljettajan tehtävät).

Työssäoppimiset toteutetaan monipuolisissa logistiikka-alan työympäristöissä tutkinnon vaatimia töitä tekemällä.
Työssäoppimispaikan opiskelija hankkii pääsääntöisesti itse. Tarvittaessa harjoittelupaikan etsimisessä tuetaan ja autetaan. Tutkinnon osa suoritetaan työssäoppimisjakson lopussa pääosin käytännön työtehtäviä tekemällä.

Koulutus: Logistiikan perustutkinto
Toimiala: Varastoala
Koulutuksen ajankohta: 19.8.-22.11.2024, Koulutuksen kesto on noin 3 kuukautta, mutta kesto tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.
Ilmoittautuminen: 19.04.2024 - 02.06.2024

Valintaperusteet

KOULUTUKSEN PÄÄSYVAATIMUKSET
Pääsyvaatimukset
· 20-vuoden ikä
· Hyvä fyysinen kunto
· HYVÄ SUOMEN kielen suullinen ja kirjallinen taito: taitotaso vähintään B2.1 - luokkaa (selvitetään tarvittaessa kielitestillä haastattelun yhteydessä)
· Nuhteeton tausta (ts. ei vakavaa rikoshistoriaa)
· Logistiikka-alan kokemus on hakijalle eduksi, mutta ei välttämätön

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemusten, valintakokeen ja haastattelun perusteella.

Hakijaa pyydetään perustelemaan hakemuksensa huolellisesti, sillä esivalinta tehdään hakemusten perusteella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun 17.-19.6.2024.

Koulutuksen yhteystiedot

osoitteesta www.tts.fi (Koulutuskalenteri -> hakusana: Trukkimoniosaaja) tai
sähköpostilla juha.muikkunen@tts.fi

KOULUTUKSEN AIKAISET ETUUDET :
https://www.te-palvelut.fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/omaehtoinen-opiskelu
https://www.kela.fi/opintotuki

Haku