Hyppää sisältöön

Verhoilualan artesaani, Taideteollisuusalan perustutkinto

Kurssin tavoite

Verhoilualan opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa verhoiltavan kohteen pehmustus- ja päällystystyöt taloudellisesti huomioiden tyylisuunnan, runkorakenteiden kestävyyden, työhön parhaiten soveltuvat materiaalit, asiakkaan toiveet ja kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija perehtyy verhoilun erikoistöihin, kehittää yrittäjäominaisuuksiaan sekä osaa tuotteistaa ja markkinoida omaa ammatillista osaamistaan. Verhoilijaksi valmistuneet perustavat useimmiten oman yrityksen tai työllistyvät huonekaluteollisuuteen.

Sisältö

Verhoilualan artesaani pehmustaa, päällystää, uudelleenverhoilee ja entisöi vanhoja huonekaluja. Koulutus sisältää sekä yhteisiä että ammatillisia aineita. Koulutus painottuu käytännön harjoitustöihin. Opetus sisältää teoriaopintoja, verkko-opintoja, itsenäistä tiedonhankintaa sekä työssäoppimista. Osaaminen osoitetaan käytännön työtehtävissä näyttöinä.

Yhteiset tutkinnon osat eli ytot ovat yleissivistäviä opintoja ja kuuluvat kaikille ammatillisille opiskelijoille jokaisessa perustutkinnossa.
Ytoja ovat mm. äidinkielen, toisen kotimaisen kielen, vieraan kielen, matematiikan, fysiikan ja kemian sekä tieto- ja viestintätekniikan opinnot.

Toteutus

Koulutus on mahdollista suorittaa omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa.

Koulutus: Taideteollisuusalan perustutkinto
Toimiala: Sisustus, verhoilu
Koulutuksen ajankohta: Lähiopetus toteutetaan kolmena päivänä viikossa.
Ilmoittautuminen: 29.01.2024 - 09.08.2024

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Valintaperusteet

Verhoilualan opiskelijalta vaaditaan kutsumusta käsillä tekemiseen, esteettistä ja visuaalista silmää sekä kiinnostusta yrittäjyyteen. Opiskelijalta toivotaan atk-taitojen perusteiden hallintaa, sillä koulutus sisältää paljon verkko-opiskelua.

Koulutuksen yhteystiedot

Opintosihteeri Riikka Paara, p.050 3870067, riikka.paara@tts.fi
Kouluttaja Leena Sarsila, p.044 4314403, leena.sarsila@tts.fi
Koulutuspäällikkö Timo Pitkänen, p.050 3879509, timo.pitkanen@tts.fi

Haku