Hyppää sisältöön

Taideteollisusalan perustutkinto, Puusepänalan artesaani

Sisältö

Puusepänalan osaamisalan suorittanut artesaani valmistaa ja korjaa puualan tuotteita. Hän voi toimia työntekijänä tai yrittäjänä alan mukaisissa työtehtävissä tuotteiden suunnittelu- ja valmistustehtävissä, tilojen suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, teollisessa tuotannossa, asiakaspalvelussa ja myyntityössä sekä korjaus-ja huoltotehtävissä.

Puusepänalan osaamisalan suorittanut artesaani työskentelee alansa laatumääreiden mukaisesti. Hän tuntee alan säädökset, alan käytäntöjä, kestävää kehitystä ja materiaalien käsittelyn voidakseen valmistaa tuotteita tai palveluita asiakkaille. Teknisen ammattitaidon lisäksi tarvitaan kykyä suunnitella omaa työtään, oppia jatkuvasti uutta, hahmottaa kokonaisuuksia, hyödyntää digitalisaation suomia mahdollisuuksia alallaan ja työskennellä yhdessä toisten kanssa.

Taideteollisuusalalle on tyypillistä esteettinen, visuaalinen ja kulttuuriosaaminen, kädentaidot sekä yrittäjyys.

Toteutus

Lähiopetus toteutetaan kolmena arkipäivänä viikossa. Työssäoppiminen toteutetaan yrityksissä ja on pääsääntöisesti noin 7-10 viikon mittainen. Työssäoppimista voidaan sisällyttää koulutukseen yksilöllisesti opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämistarpeen mukaisesti.

Toimiala: Puusepät
Ilmoittautuminen: 18.03.2024 - 11.08.2024

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Koulutuksen yhteystiedot

Lisätietoja kouluttaja Marko Pölönen p.0447143771.

Haku