Hyppää sisältöön

Sisustusalan artesaani, Taideteollisuusalan perustutkinto

Kurssin tavoite

Sisustusalan artesaaniksi valmistunut osaa suunnitella ja toteuttaa asiakkaalle sisustusprojektin yksityiseen tai julkiseen tilaan. Opiskelija perehtyy suunnittelutyön lisäksi sisustusalan käytännön töihin, sekä valitsee oman kiinnostuksensa mukaisesti valinnaisia tutkinnon osia, esim. verhoilu- tai puusepäntyöt. Lisäksi opiskelija kehittää yrittäjäominaisuuksiaan sekä osaa tuotteistaa ja markkinoida omaa ammatillista osaamistaan. Sisustusalan artesaaniksi valmistuneet työllistyvät saneeraus- tai rakennusalan yrityksiin, sisustus- tai rakennustarvikeliikkeisiin tai perustaa oman sisustusalan yrityksen.

Sisältö

Koulutus sisältää sekä yhteisiä että ammatillisia aineita. Koulutus painottuu käytännön harjoitustöihin. Opetus sisältää teoriaopintoja, verkko-opintoja, itsenäistä tiedonhankintaa sekä työssäoppimista.
Osaaminen osoitetaan käytännön työtehtävissä näyttöinä.
Työssäoppimista sisältyy koulutukseen yksilöllisesti opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämistarpeen mukaisesti, yleensä noin 7-10 viikkoa.

Yhteiset tutkinnon osat eli ytot ovat yleissivistäviä opintoja ja kuuluvat kaikille ammatillisille opiskelijoille jokaisessa perustutkinnossa.
Ytoja ovat mm. äidinkielen, toisen kotimaisen kielen, vieraan kielen, matematiikan, fysiikan ja kemian sekä tieto- ja viestintätekniikan opinnot.

Toteutus

Koulutus tapahtuu monimuotokoulutuksena, johon kuuluu lähiopetusta, etäopiskelua ja työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan kolmena arkipäivänä viikossa (ma-ke).To-pe etä/verkko-opintoja.

Koulutus: Taideteollisuusalan perustutkinto
Toimiala: Sisustus, verhoilu
Koulutuksen ajankohta: 29.7.2024 - 31.12.2025.
Ilmoittautuminen: 11.03.2024 - 15.08.2024

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Valintaperusteet

Hakijalta vaaditaan kutsumusta käsillä tekemiseen, esteettistä ja visuaalista silmää, ryhmätyötaitoja, kokonaisuuden hallintaa, nykyteknologian käyttöä suunnittelutyössä sekä vastuullista työotetta.

Koulutuksen yhteystiedot

Opintosihteeri Riikka Paara, p.050 3870067, riikka.paara@tts.fi
Kouluttaja Minna Qvist, p.041 7318028, minna.qvist@tts.fi
Koulutuspäällikkö Timo Pitkänen, p.050 3879509, timo.pitkanen@tts.fi

Haku