Hyppää sisältöön

Rakentaja, Talonrakennusalan ammattitutkinto

Kurssin tavoite

Koulutuksen tavoitteena on pätevöityä toimimaan sekä itsenäisesti, että työryhmän jäsenenä rakennusalan töissä. Koulutuksen, teoriakokeet ja näytöt hyväksytysti suorittanut henkilö on suorittanut Talonrakennusalan ammattitutkinnon ja saa siitä tutkintotodistuksen.

Sisältö

Rakennusalan töitä ammatikseen tekevät talonrakentajat, korjausrakentajat ja asentajat, joilla on hyvät valmiudet itsenäiseen rakennusalan työhön.

Koulutuksen sisältö

Talouden työn ja työympäristön hallinta (1pv) on kaikkiin suuntautumisiin kuuluva pakollinen osa.
Jokaiselle opiskelijalle kootaan Talonrakennusalan ammattitutkintoon vaadittava kokonaisuus omien työtehtävien suuntautumisen mukaan. Mahdollisia valittavia suuntautumisia ja niihin kuuluvia tutkinnonosia ovat esimerkiksi:

Betonirakenteet:
muottityöt kappaletavarasta, muottityöt järjestelmämuotein, raudoitteiden esivalmistus, betoniraudoitus, betonointi, pintabetonointi, betonielementtien asennus

Puurakenteet:
puurunkotyöt, puuelementtien valmistus, puuelementtien asennus, puukorjaukset, julkisivuverhoukset, hirsirakennustyöt, ovi- ja ikkuna-asennus, väliseinätyöt, sisäpuutyöt, sisäkattotyöt, vesikattotyöt

Muuratut rakenteet:
harkko- ja pienelementtien muuraus, puhdasmuuraus, tulisijamuuraus, hormimuuraus, rappaus, laatoitus

Metallirakenteet:
teräsrunkotyöt, metallirakenteisten elementtien asennus, esivalmistettujen ohutmetallirakenteiden asennus

Korjausrakentaminen ja eristykset:
palokatkotyöt, märkätilojen vedeneristykset, vedeneristys, joustavat saumaukset, kosteuseristykset, lämmöneristykset, korjausrakentaminen, perustusten sekä ala- ja välipohjien home ja kosteusvauriokorjaukset, rungon, yläpohjan ja vesikaton home- ja kosteusvauriokorjaukset, sisätilojen palo- ja kosteusvauriokorjaukset, purkutyöt

Lisäksi työmaanäytöt

Toteutus

Jatkuva haku.

Voit aloittaa koulutuksen milloin tahansa. Koulutus alkaa henkilökohtaistamiskeskustelulla, joka sovitaan, kun olet täyttänyt ilmoittautumisen. Siinä sovitaan tarkempi koulutuksen sisältö, toteutustapa ja koulutuspäivien ajankohdat. Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edellyttää rakennusalan työpaikkaa, jossa tutkinnon voi suorittaa.
Koulutus kestää tyypillisesti noin 1 – 1,5 v. ja siihen sisältyy 5-10 lähikoulutuspäivää.

Toimiala: Talonrakennus
Ilmoittautuminen: 01.04.2024 -

Kustannukset opiskelijalle

Kustannukset opiskelijalle 1 200 – 1 900€, sisältäen lounaat ja kahvit koulutuksen lähipäiviltä. Koulutuksen hinta muodostuu suuntautumisen ja tarvittavan koulutuksen määrän perusteella. Oppisopimuskoulutuksena 250 €, rajoitettu paikkamäärä.

Koulutuksen yhteystiedot

Kouluttaja Sampsa Sjöberg p. 041 7306739 sampsa.sjoberg@tts.fi
Koulutuspäällikkö Jari Suuronen p. 044 4811 112, jari.suuronen@tts.fi

Haku