Hyppää sisältöön

Puukerrostalorakentaja, työvoimakoulutus

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutusohjelmaan sekä mahdollista aiempaa työkokemusta ja opintoja ja maahanmuuttajien osalta suomen kielen taitoa. Esivalinnan perusteella kutsutaan osa hakijoista haastatteluun. Haastattelut pidetään 13-15.12.2023.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Haastatteluun/valintatilaisuuteen osallistuminen on velvoittavaa. Mikäli et osallistu haastatteluun/valintatilaisuuteen tai ilmoita etukäteen esteestä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen. Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 § Palvelusta kieltäytyminen.

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena, jonka pituus on 160 päivää. Koulutus tapahtuu monimuoto-koulutuksena, johon kuuluu teoriaopiskelua, työsalityöskentelyä ja työssäoppimista rakennustyömailla.

Toimiala: Talonrakennus
Ilmoittautuminen: 02.11.2023 - 10.12.2023
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/716908?searchPhrase=tts&&&announced=0&sort=1

Sisältö

Puun käyttö talonrakentamisessa on lisääntynyt Suomessa viime vuosina. Jopa 14- kerroksinen puukerrostalo on toteutettu; palomääräykset eivät estä enää korkeatakaan rakentamista.

Osaaville ja monitaitoisille puurakentamisen ammattilaisille on tarvetta. Puurakentajan tuleekin nykyään osata sekä puurakenteiden esivalmistus että erilaisten teollisesti valmistettujen elementtien asennustekniikka.

Koulutuksen sisältö
· Puuelementtien valmistus
· Puuelementtien asennus
· Työssäoppiminen

Koulutukseen kuuluu
· Tulityökortti
· Työturvallisuuskortti
· Ensiapu

Kurssin tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet työskennellä puurakentamisen työkohteissa itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Koulutus on tutkintokoulutusta talonrakennusalan ammattitutkinnon osiin ”Puuelementtien valmistus” ja ”Puuelementtien asentaminen”. Osallistujan osaamistasosta riippuen koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa talonrakennusalan ammattitutkinto kokonaisuudessaan.

Kustannukset opiskelijalle

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta

Koulutuksen yhteystiedot

Opintosihteeri: Mia Tokkari, 044 7143 722, mia.tokkari@tts.fi
Vastuukouluttaja: Heikki Henriksson, 041 731 4949, heikki.henriksson@tts.fi

Haku