Hyppää sisältöön

PAKETTIAUTONKULJETTAJA PALVELULOGISTIIKKAAN, logistiikan perustutkinto TYÖVOIMAKOULUTUS

Kurssin tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille tiedolliset ja taidolliset valmiudet toimia pakettiautonkuljettajan erilaisissa työtehtävissä jakelukuljetuksissa.

Koulutus on logistiikan perustutkinnon tutkintokoulutusta, jossa pyritään logistiikan perustutkinnon kahden tutkinnonosan suorittamiseen ja työllistymiseen palvelulogistiikkaan pakettiautonkuljettajan tehtäviin.

Sisältö

SISÄLOGISTIIKAN OSAAMISALA (PALVELULOGISTIIKKA) 39-48 OSP SISÄLTÖ:
Tutkinnon osat:
· Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (9-18 osp)
· Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen (15 osp)
· Tavaran kuljettaminen (15 osp)
Lisäksi:
· Työnhakuvalmennus
· Trukkikoulutus
· Ajoharjoittelu
· VAK-koulutus =vaarallisten aineiden käsittelystä annettava tiedostava koulutus
Työssäoppiminen sopivassa kuljetusyrityksessä

Koulutuksessa jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma.
Opintoihin kuuluu työssäoppimisjakso, jonka aikana opiskelija opiskelee tulevaan ammattiin alan yrityksessä koulutussopimuksella.

Kohderyhmä

TYÖVOIMAKOULUTUS
Koulutukseen haetaan ensisijaisesti pääkaupunkiseutulaisia, kuljetusalasta kiinnostuneita ja asiakaspalveluun hyvin soveltuvia työttömiä tai työttömyysuhan alaisia henkilöitä, jotka ovat TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaita ja joiden työnhaku on voimassa.

Toteutus

Koulutus toteutuu sekä lähi- että etäopetuksena.
Lähiopetus tapahtuu Työtehoseuran toimiisteessä Nuolikuja 6, Vantaa.
Opiskelua on n. 8 tuntia päivässä 5 päivänä viikossa. Koulutus toteutetaan arkipäivisin pääsääntöisesti klo 8-15.30 ja työssäoppimisjakso arkipäivisin työnantajan kanssa sovitun aikataulun mukaan.

Koulutus: Logistiikan perustutkinto
Toimiala: Kuljetusala
Koulutuksen ajankohta: Koulutuksen kesto 14.10.2024 - 10.2.2025
Ilmoittautuminen: 16.04.2024 - 02.09.2024
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/720751?searchPhrase=ty%C3%B6tehoseura&&&announced=0&sort=1

Valintaperusteet

PÄÄSYVAATIMUKSET ja SOVELTUVUUS
* vähintään 18 vuoden ikä
* Vähintään 1 vuoden voimassa ollut pysyvä B- tai BC luokan, manuaalivaihteisen ajoneuvon ajo-oikeus (ajokortti)
* Ajokorttiote, josta selviää ajokortin tiedot ja mahdolliset rikkeet. Mikäli ajokorttiotteella on toistuvia ja vakavia liikennerikkomuksia ja ajokieltoja, ne vaikuttavat valinnoissa.
* Riittävä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito: taitotaso vähintään B1.1 - luokkaa. Kielitaitoa testataan haastattelussa suullisesti ja kirjallisesti.
* Koulutusvalinnoissa hyväksytysti suoritettu ajonäyte on edellytys koulutukseen valituksi tulemiselle

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN
Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi > valitse henkilöasiakkaat > haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero tai koulutuksen nimi > Näytä ilmoitukset sivun alareunassa > klikkaa koulutusta johon olet hakemassa > valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) > Hae tähän koulutukseen). Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava te-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava te-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

KOULUTUSVALINNAT
Perustele hakemuksesi huolellisesti, sillä esivalinta tehdään hakemusten ja toimitettujen liitteiden perusteella.

Koulutushakemukset liitteineen käsitellään kouluttajan kanssa 12.9.2024. Koulutusvalinnat (haastattelu ja ajonäyte) pidetään kouluttajan tiloissa Vantaalla 24. - 25.9.2024. Kutsu koulutusvalintoihin lähetään postitse.

Liitä hakemuksen mukaan AJOKORTTIOTE.
Kerrothan liitettä lähetettäessä koulutusnumeron mihin se on tarkoitettu liitteeksi. Tämä helpottaa hakemuksen käsittelyä, koska samanaikaisesti on haku auki useaan kuljetusalan koulutukseen.

Ajokorttiote on toimitettava 3.9.2024 mennessä koulutuksen vastuuasiantuntijalle, Kati Riihelälle. Lähetä ote sähköpostilla kati.riihela@te-toimisto.fi.

Kerrothan liitettä lähettäessä koulutusnumeron mihin koulutukseen ajokorttiote on tarkoitettu liitteeksi. Minulla on samanaikaisesti useita kuljetusalan koulutuksia haussa joten helpottaisi hieman työtäni kun mainitset mihin koulutukseen ajokorttiote on tarkoitettu. Kiitos!

Ajokortin valvontaote EI SAA olla kolmea kuukautta (3 kk) vanhempi.

AJOKORTTIOTE
Ajokorttiotteen voit tulostaa itse maksutta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella Traficom (Liikenne- ja viestintävirasto) sivuilta. Sähköisestä palvelusta tulostettava ajokorttiote on Trafin virallinen asiakirja ja sen voi esittää edelleen koulutusta, työpaikkaa tai muuta ajokorttiasiaa varten.

Ajokorttiote ladataan osoitteesta https://www.traficom.fi/fi/
1.Kirjaudu asiointipalveluun ja valitse Oma asiointi
2.Kirjaudu pankkitunnuksillasi sisään
3.Valitse henkilökohtainen asiointi
4.Paina kohdasta Ajokortti
5.Paina kohdasta Lataa ja tulosta ajokorttiote suomeksi
6. Kun olet ladannut ajokorttiotteen puhelimeesi tai tietokoneelle, lähetä se liitetiedostona sähköpostilla
tähän osoitteeseen kati.riihela@te-toimisto.fi
7. Tarkista vielä, että sähköpostin lähetys onnistui avaamalla sähköpostistasi Lähetetyt. Tarkista myös, että ajokorttiote on liitteenä lähetyksessä.

Sähköisestä palvelusta saatava ajokorttiote on Trafin virallinen asiakirja ja sen voi esittää edelleen koulutusta, työpaikkaa tai muuta ajokorttiasiaa varten.

Voit seurata sähköisestä asioinnista valintaprosessin etenemistä verkkopankkitunnuksillasi, sirullisella henkilökortilla tai mobiilitunnistuksella. Lopullinen koulutusvalintatieto on katsottavissa koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.tyomarkkinatori.fi >Henkilöasiakkaat > TE-palveluiden oma asiointi > Henkilöasiakas > Oma asiointi > Asioi verkossa >Työvoimakoulutus)
Hae tähän koulutukseen

KOULUTUSHAKEMUKSEN VELVOITTAVUUS
Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli et osallistu valintatilaisuuteen, tai perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 §).


HAASTATTELUN/VALINTATILAISUUDEN VELVOITTAVUUS
Haastatteluun/valintatilaisuuteen osallistuminen on velvoittavaa. Mikäli et osallistu haastatteluun/valintatilaisuuteen tai ilmoita etukäteen esteestä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen. Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 § Palvelusta kieltäytyminen

Voit seurata sähköisestä asioinnista valintaprosessin etenemistä verkkopankkitunnuksillasi, sirullisella henkilökortilla tai mobiilitunnistuksella. Lopullinen koulutusvalintatieto on katsottavissa koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.tyomarkkinatori.fi >Henkilöasiakkaat > TE-palveluiden oma asiointi > Henkilöasiakas > Oma asiointi > Asioi verkossa >Työvoimakoulutus)

Koulutuksen yhteystiedot

LISÄTIETOJA KOULUTTAJALTA
Lisätietoja koulutuksesta ja sen sisällöstä saa internetistä osoitteesta www.tts.fi tai numerosta 09-2904 1200/asiakaspalvelu tai sähköpostiosoitteesta asiakaspalvelu@tts.fi.

Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki) johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatöissä) selvitä etukäteen mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA
p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Haku