Hyppää sisältöön

LINJA-AUTONKULJETTAJA, Logistiikan perustutkinto (TYÖVOIMAKOULUTUS)

Kurssin tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille tiedolliset ja taidolliset valmiudet toimia linja-autonkuljettajan työtehtävissä.

Koulutus on logistiikan perustutkinnon tutkintokoulutusta, jossa pyritään logistiikan perustutkinnon suorittamiseen ja työllistymiseen linja-autonkuljettajan tehtäviin.

Sisältö

Koulutukseen haetaan ensisijaisesti pääkaupunkiseutulaisia, kuljetusalasta kiinnostuneita ja asiakaspalveluun hyvin soveltuvia ensisijaisesti työttömiä tai työttömyysuhan alaisia henkilöitä, jotka ovat TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaita.

LOGISTIIKAN PERUSTUTKINTO, linja-autonkuljettaja, ammatillinen tutkintokoulutus 180 osp.

Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Opintoihin kuuluu myös työssäoppimisjakso, jonka aikana opiskelija opiskelee tulevaan ammattiin alan yrityksessä koulutussopimuksella.

Koulutuksen sisältö:

Yhteiset tutkinnon osat
* Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11 osp)
* Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen (6 osp)
* Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (9 osp)
* Valinnaiset osa-alueet (9 osp)

Ammatilliset pakolliset tutkinnon osat
* Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
* Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
* Linja-autonkuljettajana työskentely, 35 osp

Ammatilliset valinnaiset tutkinnon osat esimerkiksi
* Kaupunki- ja seutuliikenteen kuljettajana työskentely, 35 osp
* Palveluliikenteen kuljettajana työskentely, 35 osp
* Kaukoliikenteen kuljettajana työskentely, 35 osp
* Tilausliikenteen kuljettajana työskentely, 35 osp

Korttikoulutukset: C- ja D-luokan ajo-oikeus, Työturvakortti ja Ensiapu

Kohderyhmä

Koulutukseen haetaan ensisijaisesti pääkaupunkiseutulaisia, kuljetusalasta kiinnostuneita ja asiakaspalveluun hyvin soveltuvia ensisijaisesti työttömiä tai työttömyysuhan alaisia henkilöitä, jotka ovat TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaita.

Toteutus

Koulutus toteutuu sekä lähi- että etäopetuksena.

Lähiopetus TTS:n toimipisteessä osoitteessa Nuolikuja 6, 01740 Vantaa.
Opiskelua on n. 8 tuntia päivässä 5 päivänä viikossa. Koulutus toteutetaan arkipäivisin pääsääntöisesti klo 8-15.30 ja työssäoppimisjakso arkipäivisin työnantajan kanssa sovitun aikataulun mukaan.

Koulutus: Logistiikan perustutkinto
Toimiala: Kuljetusala
Koulutuksen ajankohta: KOULUTUKSEN AJANKOHTA Linja-autonkuljettajakoulutus alkaa B- ja D1-kortillisten osalta 7.10.2024 ja C-kortillisten osalta 21.10.2024. Koulutuksen arvioitu päättymispäivä 14.5.2025. Koulutuksessa ei ole lomaa.
Ilmoittautuminen: 11.06.2024 - 02.09.2024
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/721921?searchPhrase=Ty%C3%B6tehoseura&&&announced=0&sort=1

Kustannukset opiskelijalle

Koulutukseen valitut maksavat itse lääkärintodistuksesta aiheutuvat kustannukset ja koulutukseen liittyvät ajokorttilupa-, teoriakoe- ja ajokoemaksuja yhteensä arviolta n. 250-500 euroa.

Valintaperusteet

PÄÄSYVAATIMUKSET ja SOVELTUVUUS
* 21 vuoden ikä
* Vähintään 1 vuoden voimassa ollut pysyvä B- tai BC luokan ajo-oikeus (ajokortti)
* Terveydentila, joka vastaa 2 ryhmän ajokortin edellytyksiä. Tästä määrää ajokorttiasetus ja opetushallituksen määräys tutkintokohtaisesti.
* Ajokorttiote, josta selviää ajokortin tiedot ja mahdolliset liikennerikkeet. Mikäli ajokorttiotteella on toistuvia ja vakavia liikennerikkomuksia ja ajokieltoja, ne vaikuttavat valinnoissa.
* Riittävä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito: taitotaso vähintään B1.1 - luokkaa. Kielitaitoa testataan haastattelussa suullisesti ja kirjallisesti.
* Koulutusvalinnoissa hyväksytysti suoritettu ajonäyte on edellytys koulutukseen valituksi tulemiselle.

Kuljetusalan kokemus on hakijalle eduksi. Koulutuksessa tarvitaan hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa ja hyvää luetun ymmärtämistä. Huolellisesti täytetty ja perustelu hakemus vaikuttaa esivalintoihin, jonka perusteella valitaan haastatteluun kutsuttavat.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi ja haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 721921 tai koulutuksen nimi > Näytä ilmoitukset sivun alareunassa > klikkaa koulutusta johon olet hakemassa > valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) > Hae tähän koulutukseen). Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava te-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

Hakemus täytyy perustella hyvin, eli täytä kaikki kohdat ja kerro, miksi linja-autonkuljettajan koulutus ja työ kiinnostavat sinua.

KOULUTUSHAKEMUKSEN LIITE - AJOKORTTIOTE

OHJE
Ajokorttiote ladataan osoitteesta https://www.traficom.fi/fi/
1. Kirjaudu asiointipalveluun ja valitse Oma asiointi
2. Kirjaudu pankkitunnuksillasi sisään
3. Valitse henkilökohtainen asiointi
4. Paina kohdasta Ajokortti
5. Paina kohdasta Lataa ja tulosta ajokorttiote suomeksi
6. Kun olet ladannut ajokorttiotteen puhelimeesi tai tietokoneelle, lähetä se liitetiedostona sähköpostilla
tähän osoitteeseen kati.riihela@te-toimisto.fi
7. Tarkista vielä, että sähköpostin lähetys onnistui avaamalla sähköpostistasi Lähetetyt. Tarkista myös, että ajokorttiote on liitteenä lähetyksessä.

SUORA LINKKI AJOKORTTIOTTEEN HANKKIMISEKSI: https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/kuljettajatiedot-ja-ajokorttiote

Sähköisestä palvelusta saatava ajokorttiote on Trafin virallinen asiakirja ja sen voi esittää edelleen koulutusta, työpaikkaa tai muuta ajokorttiasiaa varten.

Ajokorttiote EI SAA olla kolmea kuukautta (3 kk) vanhempi.

AJOKORTTIOTE ON TOIMITETTAVA 3.9.2024 mennessä koulutuksen vastuuasiantuntijalle, Kati Riihelälle. Lähetä ote sähköpostilla kati.riihela@te-toimisto.fi

HAKEMUKSIA, JOIDEN LIITTEEKSI EI OLE TOIMITETTU AJOKORTTIOTETTA, EI VOIDA OTTAA HUOMIOON VALINNOISSA.

KOULUTUSHAKEMUKSEN VELVOITTAVUUS
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

KOULUTUSVALINTA
Koulutushakemusten esivalinta on 9.9.2024, jolloin kouluttajan kanssa käydään läpi kaikki koulutushakemukset sekä ajokorttiotteet. Kannattaa perustella hakemus hyvin, sillä koulutusvalinnat tehdään hakemuksen perusteella. KOULUTUS PIDETÄÄN SUOMEN KIELELLÄ, JOTEN OLE YSTÄVÄLLINEN JA TÄYTÄ HAKEMUS SUOMEKSI JOTTA VOIMME ARVIOIDA SUOMEN KIELEN TAITOSI RIITTÄVYYDEN TÄHÄN KOULUTUKSEEN.

Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan 24.-25.9.2024 pidettävään haastatteluun ja ajonäytteeseen. Haastattelukutsut lähetetään valintatilaisuuteen postitse. Haastattelu ja ajonäyte pidetään kouluttajan tiloissa oppilaitoksen henkilöautolla. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

HAASTATTELUN/VALINTATILAISUUDEN VELVOITTAVUUS
Haastatteluun/valintatilaisuuteen osallistuminen on velvoittavaa. Mikäli et osallistu haastatteluun/valintatilaisuuteen tai ilmoita etukäteen esteestä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen. Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 § Palvelusta kieltäytyminen.

KOULUTUKSEN VALINTATIETO
Voit seurata sähköisestä asioinnista valintaprosessin etenemistä verkkopankkitunnuksillasi, sirullisella henkilökortilla tai mobiilitunnistuksella. Lopullinen koulutusvalintatieto on katsottavissa koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.tyomarkkinatori.fi >Henkilöasiakkaat > TE-palveluiden oma asiointi > Henkilöasiakas > Oma asiointi > Asioi verkossa >Työvoimakoulutus)

Koulutuksen yhteystiedot

Lisätietoja koulutuksesta ja sen sisällöstä saa internetistä osoitteesta www.tts.fi (Koulutuskalenteri -> hakusana: Linja-autonkuljettaja) tai numerosta (09) 2904 1200 tai sähköpostilla osoitteesta bussikoulutukset@tts.fi

Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki) johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatöissä) selvitä etukäteen mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA
p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Haku