Hyppää sisältöön

Kukka- ja puutarhakaupan myyjä, Puutarha-alan perustutkinto, osatutkinto

Kurssin tavoite

Kukka- ja puutarhakaupan myyjän koulutuksessa on tavoitteena suorittaa kolme tutkinnon osaa puutarha-alan perustutkinnosta, mikä antaa opiskelijalle valmiudet toimia myyjänä kukka- tai puutarhakaupassa.

Sisältö

Koulutuksessa suoritettavat tutkinnon osat:

1. Asiakaspalvelu ja myyntityö puutarha-alan myymälässä (30 osp)
2. Myymälätyöskentely puutarha-alalla (30 osp)
3. Kukkasidontatöiden tekeminen (15 osp)

Kukka- ja puutarhakaupan myyjä osaa tunnistaa, käsitellä ja hoitaa myymälän kasveja ja laittaa tuotteet esille myyvästi. Hän osaa neuvoa asiakkaita kasvien käytössä, valinnassa ja hoidossa sekä hinnoitella, myydä ja pakata kukkakaupan tai puutarhamyymälän tuotteita. Hän tekee, huoltaa ja pakkaa kukkakaupan tavanomaisia sidontatöitä ja kirjoittaa töihin liittyvät korttitekstit. Hän huolehtii myymälän siisteydestä ja toimi työyhteisössä omaa työtään arvostaen. Hän edistää kestävän kehityksen toimintatapoja ja tekee sen arvojen mukaisia tuotevalintoja.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille kukka- ja puutarhakaupan alasta kiinnostuneille.

Toteutus

Koulutus muodostuu

• lähiopetuksesta
• itsenäisestä etäopiskelusta, sisältäen verkko-opetusta (eCampus)
• työssäoppimisesta.

Koulutus on kokoaikaista päiväopiskelua arkipäivisin klo 8-16 välisellä ajalla.

Koulutus: Puutarha-alan perustutkinto
Toimiala: Puutarha-ala
Koulutuksen ajankohta: 4.11.2024-23.5.2025
Ilmoittautuminen: 17.06.2024 - 06.10.2024

Kustannukset opiskelijalle

Opetus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijalla on suositeltavaa olla oma läppäri, jota hän voi käyttää opiskelussa.

Voit opiskella omaehtoisesti (Kelan opintotuki tai muu rahoitus). Voit lähettää meille hakemuksen Hae koulutukseen -linkin kautta. Voit halutessasi liittää hakemukseen tutkinto- tai työtodistuksia, mutta liitteet eivät ole välttämättömiä. Koulutusvalinta tehdään henkilökohtaisen haastattelun perusteella.

Jos olet työtön tai työttömyysuhan alainen työnhakija, niin tämä sama koulutus on myös haussa työttömille suunnattuna työvoimakoulutuksena. Jos haluat hakea työvoimakoulutuksena järjestettävään kukka- ja puutarhakaupan myyjän koulutukseen, niin sinun tulee lähettää hakemus TE-toimistoon. TE-toimisto valitsee opiskelijat työvoimakoulutukseen. Katso erillinen hakuilmoituksemme.

Valintaperusteet

Opiskelijaksi valittavalta edellytetään hyvää fyysistä kuntoa, hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa, oma-aloitteisuutta ja hyvää yhteistyötaitoa sekä kiinnostusta kasveihin, asiakaspalveluun ja myymälätyöskentelyyn sekä halua ja valmiutta sitoutua koulutuksen tavoitteisiin henkilökohtaisella työpanoksella.

Koulutuksen yhteystiedot

Opintosihteeri Anni Kommio, s-posti anni.kommio@tts.fi tai p. 041 731 3658

Vastuukouluttaja Elina Kapiainen, s-posti elina.kapiainen@tts.fi

Haku