Hyppää sisältöön

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, hevosalan yritykset

Sisältö

Kohderyhmä

Hevosyrityksille suunnatussa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon tähtäävässä koulutuksessa tapaat toisia alan ammattilaisia, saat herätteleviä näkökulmia ja lisää osaamista yritystoiminnan kehittämiseen. Koulutus soveltuu hevosalan yrittäjille, tallimestareille tai muissa vastaavissa avaintehtävissä toimiville tai -tehtäviin siirtyville.

Liiketoiminnan jatkuva parantaminen ja tulevaisuuteen varautuminen korostuvat muuttuvassa toimintaympäristössä. Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon tähtäävässä koulutuksessa keskeisinä sisältöinä ovat hevosyrityksen menestymisen tärkeät teemat, kuten johtaminen, asiakkuudet ja talouden hallinta. Painotuksina ovat hevostalleilla tehtävän työn ja tuottavuuden kehittäminen.

Keskeisinä sisältöinä ovat:

JOHTAJANA TOIMIMINEN

Muuttuva toimintaympäristö
Tulevaisuuden skenaarioita, uhkia ja mahdollisuuksia
Yrityksen johtaminen: päivittäisestä työstä strategisiin valintoihin
Työprosessit sujuviksi ja työkaluja kehittämiseen
Itsensä johtaminen ja oman työn hallinta
Millainen olen; DiSC® -työyhteisöprofiili
Fyysinen kuormitus ja ergonomia

Henkisen kuormituksen ja stressin hallinta

TALOUDEN JOHTAMINEN

Kannattavuuden perustat
Työkaluja hinnoitteluun
Budjetointi, talouden suunnittelu ja seuranta
Sopimuskäytännöt

ASIAKKUUKSIEN JOHTAMINEN

Kuluttajakäyttäytymisen muutokset ja trendit
Yrityksesi asiakassegmentit
Viestintä-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot
Asiakaspalvelu

Koko koulutuksen ajan erityistä huomiota kiinnitetään vertaistukeen ja keskusteluihin toisten alan ammattilaisten kanssa.

Tarkempi koulutusohjelma ajankohtineen toimitetaan opiskelijoille hakuajan päätyttyä.

Toteutus

Koulutuksen kesto on 12.11.2024-17.4.2026. Avauspäivät pidetään 12.-13.11.2024 Uudenmaan alueella.

Kokonaisuuteen sisältyy 16 koulutuspäivää, joista 11 toteutetaan Teams-verkkolähetyksenä (pääosin klo 9-12). Lähiopetuksena pidetään yhteensä 5 koulutuspäivää (koulutuksen alkaessa 2 pv, päättyessä 2 pv ja keskivaiheilla 1 pv). Lähiopetuksena järjestettäviin päiviin voi osallistua myös verkon välityksellä. Osa toteutuksesta on itsenäistä opiskelua ja harjoitustehtäviä, jotka tukevat tutkinnon suorittamista.

Koulutuksen aikana voit liittää oppimiasi asioita ja tehtäviä käytännönläheisesti oman yrityksesi toimintaan ja päivittäisiin työtehtäviin. Koulutuksen alussa osallistujalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka avulla suunnitellaan ja toteutetaan opiskelijan tarpeita vastaava opintopolku.

Verkko- ja lähiopetuksen yhdistelmä

Koulutus: Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
Toimiala: Esimiestyö ja työnjohto
Ilmoittautuminen: 07.05.2024 - 11.10.2024

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus toteutetaan omaehtoisena valtionosuustuettuna koulutuksena, jossa osallistujan omarahoitusosuus on 600 euroa (alv 0%). Valtionosuustuettu koulutus edellyttää tutkinnon suorittamista.

Edellytysten täyttyessä koulutus on mahdollista suorittaa myös Yrittäjän oppisopimuksella, joka on maksuton vaihtoehto opiskeluun työn ohessa. Yrittäjän oppisopimuksella opiskeltaessa tarvitset ohjaajaksesi mentorin, jolla on kokemusta yrittäjyydestä.

Lähitapaamisten matka-, majoitus- ja ruokailukulut ovat omakustanteisia.

Valtionosuustuettu koulutus edellyttää tutkinnon suorittamista. Koulutukseen voi osallistua myös suorittamatta tutkintoa, jolloin koulutuksen hinta on 1995,00 euroa (+ alv. 24 %).

Koulutuksen yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Anu Ahtela p.

anu.ahtela@tts.fi
puh.

Haku