Hyppää sisältöön

HYÖTYAJONEUVOMEKAANIKKO, ajoneuvoalan perustutkinto, TYÖVOIMAKOULUTUS

Kurssin tavoite

Koulutukseen valituille suunnitellaan aikaisemman osaamisen perusteella henkilökohtainen kehittymissuunnitelma ja sen tavoitteena on suorittaa autoalan perustutkinnon autotekniikan osaamisala. Valmistut kuorma- tai linja-autoihin erikoistuneeksi ajoneuvoasentajaksi.

Sisältö

Hyötyajoneuvomekaanikon koulutuksessa opit kuorma-autojen, linja-autojen tai työkoneiden huoltamisen ja korjaamisen. Koulutuksen aikana suoritat alalla tarvittavat kortit ja pätevyydet. Lisäksi opit käyttämään hyötyajoneuvokorjauksissa tarvittavia työkaluja, mittalaitteita ja määrittämään yleisimpiä vikoja.
Koulutukseen kuuluu myös työssäoppiminen, jossa harjaannut uuden mekaanikon yleisimmissä töissä ja opit korjaamon päivittäisen työrytmin.

Toteutus

Henkilökohtaiseen kehittymissuunnitelmaan perustuva koulutus kestää noin 20 kuukautta. Koulutus tapahtuu TTS Työtehoseuran Rajamäen toimipisteessä lähiopintoina. Koulutukseen sisältyy työssäoppiminen hyötyajoneuvokorjaamolla.

Työssäoppimispaikkoja tarjoavat esimerkiksi Scania Suomi, Volvo Truck Center, VDL Bus and Coach, Helsingin Bussiliikenne, Rotator ja Suomen Rakennuskone.

Koulutuksen loppupuolella on mahdollista suorittaa opintoihin sisältyvänä C-ajo-oikeus. Koulutuksen aikana suoritetaan hyötyajoneuvomekaanikon tutkinto tai osatutkinto.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:

Koulutuksessa opiskelet
· ajoneuvojen huollot
· alustan korjaustyöt
· jarrujen korjaustyöt
· sähköjärjestelmän kunnon määrittämisen.

Lisäksi opiskelet kiinnostuksesi ja valintasi mukaan
· hyötyajoneuvojen korjausta, polttomoottorin korjausta ja sähköjärjestelmien mittaamista
· työkoneiden korjausta, polttomoottorin korjausta ja sähköjärjestelmien mittaamista

Muita valinnaisia opintoja ovat
· sähköjärjestelmien ohjausjärjestelmien diagnostiikka
· päällirakenteiden korjaustyöt tai perävaunujen korjaustyöt
· paikallisena tutkinnon osana C-ajokortti

Yhteiset tutkinnon osat (YTO-aineet)
· viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
· matemaattisluonnontieteellinen osaaminen
· yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Koulutus: Autoalan perustutkinto
Toimiala: Ajoneuvo- ja työkoneala
Koulutuksen ajankohta: Esivalinnat tehdään 02.09.2024 ja valintahaastattelut pidetään 09.09.2024 osoitteessa Kiljavantie 6, 05200 Rajamäki, Rakennus 18 luokkatila 8 - haastatteluun valituille lähetetään erillinen kutsu, jossa ilmoitetaan haastattelun kellonaika ja tarkemmat ohjeet. Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.te-palvelut.fi --> sähköinen asiointi --> työvoimakoulutus --> koulutushakemusteni tilanne). OPETUSPAIKKA JA -AIKA TTS, Kiljavantie 6, 05200 Rajamäki. Opiskelua on n. 7 tuntia päivässä 5 päivänä (ma-pe) viikossa. Lisätietoja hakemisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saa Koulutusneuvonnasta puh 0295 020 702. Paikkakunta Nurmijärvi Kouluttaja Työtehoseura ry Koulutuspaikan osoite Kiljavantie 6 Koulutus alkaa 16.09.2024 Haku päättyy 01.09.2024 Kesto Koulutuksen kesto n. 20 kk Lomaviikot vuonna 2025 ovat viikot 29 ja 30 sekä 42. Opiskelupaikkoja 8
Ilmoittautuminen: 14.05.2024 - 01.09.2024
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/721345?searchPhrase=ty%C3%B6tehoseura&&&announced=0&sort=1

Valintaperusteet

vahva motivaatio mekaanikon työhön, kiinnostus tekniikkaan ja halu oppia uusia asioita. Lisäksi vaaditaan vähintään B-luokan ajokortti, hyvä suomen kielen taito ja soveltuvuus alalle.

Hyötyajoneuvomekaanikon työssä hyödynnetään paljon tietotekniikan, testereiden, mekaniikan ja sähkötekniikan osaamista. Englannin kielen ja tietotekniikan perusosaaminen ovat hakijalle tarpeen. C-ajokortti on hakijalle eduksi.
TYÖVOIMAKOULUTUKSEEN HAKEMINEN:

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Perustele hakemukseesi miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista valintakokeeseen/haastatteluun. Valintahaastatteluun tulee erillinen kutsu. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan valintaprosessiin ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksesi ilman pätevää syytä, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 12 §). Päteviä syitä voivat olla esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus. Hakemuksen pääset täyttämään sivun alalaidassa olevan Hae tähän koulutukseen -painikkeen kautta. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilun toimispisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.
Koulutuksen aikaiset etuudet ja valintojen seuraaminen:
Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Koulutuksen yhteystiedot

Petri Oikarinen, koulutuspäällikkö
Puh.: 050 453 0109
S-posti: petri.oikarinen@tts.fi

Haku