Hyppää sisältöön

Varaosamyyjä

Tutkinto:Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto
Koulutusala:Ajoneuvo- ja työkoneala
Opetusmuoto:Monimuoto
Paikkakunta:Nurmijärvi

Varaosamyyjän koulutus avaa oven työskentelyyn ajoneuvojen varaosien ja tarvikkeiden parissa. Tässä työssä yhdistyy tekninen osaaminen, asiakaspalvelutaidot sekä tieto erilaisista ajoneuvoista.
Varaosamyyjät myyvät ja hankkivat tarvittavia varaosia, antavat teknistä neuvontaa ja vastaavat varaosavaraston hallinnasta. Heidän työnsä on varmistaa, että ajoneuvot ja työkoneet pysyvät toimintakuntoisina.

Millaista on varaosamyyjän työ?

Varaosamyyjän työnkuva on laaja ja vaihteleva. Siihen sisältyy asiakaspalvelua, varastotyötä, tilausten käsittelyä sekä hinnoittelua ja laskutusta. Varaosamyyjillä onkin todella laaja tuotetietous. Heidän on ymmärrettävä eri osien yhteensopivuus ja tekniset ominaisuudet, jotta voivat tarjota asiakkaille asiantuntevaa apua.  

Missä varaosamyyjä työskentelee?

Varaosamyyjät voivat työskennellä autovaraosakaupoissa, tai erilaisten huoltoyritysten yhteydessä.

Alex-Andi Tsernobrovski kertoo opinnoistaan ja työstään varasosamyyjänä

Alkavat varaosamyyjän opinnot

Ajoneuvomyyjän opintoija voit suorittaa sekä ajoneuvoalan perustutkintona että ajoneuvoalan ammattitutkintona. Jos ala on sinulle uusi perustutkinnossa saat tarvittavat pohjatiedot ja pääset työskentelemään varaosamyyjänä. Jos olet jo suorittanut perustutkinnon tai sinulla on muutaman vuoden työkokemus vastaavasta työstä ammattitutnkinto voi olla oikea valinta. Onpa lähtötilanteesi mikä tahansa, koulutuspolku löytyy varmasti.

Tutustu tarkempiin koulutuskohtaisiin tietoihin koulutuksen sisällöstä, toteutuksesta, hakeutumisesta ja valintakriteereistä alla olevista avoimista koulutuksista.

Haku