Hyppää sisältöön

Rakennusmittaaja

Tutkinto:Ammattitutkinto
Koulutusala:Rakennusala
Opetusmuoto:Päiväopetus
Paikkakunta:Vantaa

Työssäsi rakennusmittaajana (ent. mittamies) teet kartoituksia, mittapiirustuksia ja maastomalleja talo- ja maarakennustyömailla. Rakennusmittaajan vastuulla on kaikki rakennuksen mittaamiseen liittyvät työt. Rakennusmittaajan pitää hallita laaja-alaisesti piirustukset ja mittaustyössä tarvittava laskenta kuten taso- ja korkeusgeometria. Käytössä olevat atk-pohjaiset mittalaitteet mahdollistavat laserintarkat mittaustulokset. Mittaustuloksia käsitellään puolestaan erilaisilla CAD-suunnitteluohjelmistoilla 

Ammattilaisena tunnistat/näet oman työsi osana rakennusalan isoa kokonaisuutta. Olet oma-aloitteinen, yhteistyökykyinen sekä asiakaspalvelu- ja yrittäjähenkinen. Sinun tulee toimia joustavasti yhteistyössä työmaajohdon, suunnittelijoiden ja muiden työntekijöiden kanssa. Hyvästä matemaattisista perustaidoista on hyötyä. Stressinsietokyky ja rauhallinen toimintatyyli ovat hyviä mittamiehen ominaisuuksia.  

Koulutus on osatutkinto talonrakennusalan ammattitutkinnon tutkintokoulutuksesta. Se toimii tutkintokoulutuksena talonrakennusalan ammattitutkinnon ATK-pohjainen mittaus ja Rakennusmittaus osiin. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa koko tutkinnon.  

Tutkinnon perusteet (opintopolku.fi)

Mihin rakennusmittaaja työllistyy?

Koulutuksen käytäsi työskentelet talo- ja maarakennustyömailla.   

Alkavat opinnot

Etsitkö päivitystä nykyiseen osaamiseesi? Tarjoamme laajan valikoiman ammatillisia koulutuksia. Saat tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta alla olevista yksilöidyistä tiedoista. Katso alkavia koulutuksia:

Haku