Rakennusmittaaja
Tutkinto: | Ammattitutkinto |
Koulutusala: | Rakennusala |
Opetusmuoto: | Päiväopetus |
Paikkakunta: | Vantaa |
Rakennusmittaajan (ent. mittamies) koulutus on ammatilliseen tutkintoon johtavaa koulutusta, nimeltään talonrakennuksen ammattitutkinto, rakennusmittaaja. Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia rakennusmittaajana rakennusalalla. Työssäsi rakennusmittaajana teet kartoituksia, mittapiirustuksia ja maastomalleja talo- ja maarakennustyömailla. Rakennusmittaajan vastuulla on kaikki rakennuksen mittaamiseen liittyvät työt. Rakennusmittaajan pitää hallita laaja-alaisesti piirustukset ja mittaustyössä tarvittava laskenta kuten taso- ja korkeusgeometria. Käytössä olevat atk-pohjaiset mittalaitteet mahdollistavat laserintarkat mittaustulokset. Mittaustuloksia käsitellään puolestaan erilaisilla CAD-suunnitteluohjelmistoilla
Ammattilaisena tunnistat/näet oman työsi osana rakennusalan isoa kokonaisuutta. Olet oma-aloitteinen, yhteistyökykyinen sekä asiakaspalvelu- ja yrittäjähenkinen. Sinun tulee toimia joustavasti yhteistyössä työmaajohdon, suunnittelijoiden ja muiden työntekijöiden kanssa. Hyvästä matemaattisista perustaidoista on hyötyä. Stressinsietokyky ja rauhallinen toimintatyyli ovat hyviä mittamiehen ominaisuuksia.
Koulutus on osatutkinto talonrakennusalan ammattitutkinnon tutkintokoulutuksesta. Se toimii tutkintokoulutuksena talonrakennusalan ammattitutkinnon ATK-pohjainen mittaus ja Rakennusmittaus osiin. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa koko tutkinnon.
Tutkinnon perusteet (opintopolku.fi)
Mihin rakennusmittaaja työllistyy?
Koulutuksen käytäsi työskentelet talo- ja maarakennustyömailla.
Koulutukseen hakeutuminen
Työttömät työnhakijat: Jos olet työttömänä työnhakijana, voit hakea koulutukseen TE-toimiston MOL-sivujen kautta. Mikäli meillä on alkamassa TE-koulutus, löydät sen tämän linkin kautta: Haussa oleva työvoimakoulutus – Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi) Seuraava koulutus alkaa 18.11.2024, haku päättyy 4.10.2024.
Työelämässä olevat: Jos olet työelämässä, suosittelemme oppisopimuskoulutusta (OPSO). Oppisopimuspaikka tulee hankkia itse. Mikäli haluat kuitenkin osallistua marraskuun lähiopetukseen, vaikka olet töissä, ota pikaisesti yhteyttä sähköpostitse, jotta voimme tarkistaa ryhmässä olevan tilan.
Oppisopimuskoulutuksella suoritettavan koulutuksen sisältö
Koulutus koostuu kahdesta suuremmasta opintokokonaisuudesta:
- Rakennusmittaus:
- Tämän osion tehtävät suoritetaan omalla ajalla kotona. Tarvittaessa järjestetään pari koulupäivää, riippuen opiskelijan taidoista.
- Rakentamisen perusteet:
- Tietokoneopinnot
- Matematiikka
- Rakennuspiirustusten lukeminen
- Mittausharjoitukset: rullamitta, taso- ja viivalaser, vaaituskoje
Tietokonepohjainen mittausosio:
- Sisältää takymetrillä ja muilla mittauslaitteilla suoritettavia harjoituksia, kuten GNSS ja laserkeilain. Lopuksi järjestetään yhden päivän mittainen laserkeilainopintopäivä.
Mittausohjelmat:
- CADS
- Trimble Business Center
Tarvittaessa koulutukseen sisältyy myös 10 lähiopetuspäivää koululla, riippuen opiskelijan taitotasosta. Kaikki tarvittavat materiaalit ja ohjelmat ovat käytettävissä opiskelun aikana.
Lisätietoa oppisopimuksella suoritettavasta mittamiehen koulutukseen hakeutumisesta
Oppisopimuskoulutuksen kesto on noin yksi vuosi, mutta sen voi suorittaa myös nopeammin. Koulutus voidaan aloittaa heti, kun varsinainen oppisopimus on luotu. Oppisopimuskoulutuksen esitietolomake saat pyytämällä sen osoitteesta toni.honkanen@tts.fi tai mia.tokkari@tts.fi. Lomake tulee täyttää yhdessä työnantajan kanssa. Tämän lomakkeen pohjalta laaditaan oppisopimus.
Kun olet palauttanut täytetyn esitietolomakkeen sähköpostitse, sovimme tapaamisen koululla ennen opiskelun aloittamista. Tämän jälkeen saat kaikki tarvittavat tunnukset koulun verkkoon, ja voit aloittaa opiskelun.
Alkavat opinnot
Etsitkö päivitystä nykyiseen osaamiseesi? Tarjoamme laajan valikoiman ammatillisia koulutuksia. Saat tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta alla olevista yksilöidyistä tiedoista. Katso alkavia koulutuksia: