Hyppää sisältöön

Aurinkopaneeliasentaja

Tutkinto:Ammattitutkinto
Koulutusala:Rakennusala
Opetusmuoto:Päiväopetus
Paikkakunta:Vantaa

Opiskele aurinkopaneelien asennuksen osaajaksi

Kasvava kiinnostus aurinkoenergian hyödyntämisestä sähköntuotantoon kiihdyttää aurinkopaneelimarkkinoiden kasvua. Samanaikaisesti alalla tarvitaan osaajia asennustehtäviin. Koulutus mahdollistaa aurinkopaneeleja myyville yrityksille ammattiosaamista ja lisäresursseja asennustoimintaan. Vahvan ammattiosaamisen turvin asiakkaille muodostuu luotettava kuva siitä, että asennustyöt on tehty oikein. Osaamisella vältytään myös kuluttajaviranomaisille tehtyjen valitusten kasvu asennusvirheistä.

Koulutuksessa vahvistat osaamistasi erilaisten vesikatteiden rakenteiden parissa. Tutustut syvemmin vesikattojen kuntoon liittyviin seikkoihin sekä palo- ja kattotyöturvallisuuteen. Opit myös perusteet aurinkosähkölaitteiden ja -järjestelmien toiminnasta, ja perehdyt sähkötyöturvallisuuden periaatteisiin. Kaikki nämä aiheet ovat olennainen osa opiskelujasi.

Tavoitteenamme on, että koulutuksen päätteeksi sinulla on tarvittavat tiedot ja taidot aurinkopaneeliasentajan tehtävän hoitamiseen. Sinulle kehittyy myös vahva perusosaaminen kattotyöturvallisuuden, korkeissa paikoissa työskentelyn ja erilaisten kattorakenteiden osalta. Työskentely korkeissa paikoissa ja siirtyminen työkohteesta toiseen ovat olennainen osa työnkuvaasi.

Vaikka aiempi kokemus esimerkiksi kattotöistä, remontoinnista tai sähköasennuksista voi olla hyödyksi, se ei ole välttämätöntä. Koulutuksen avulla sinusta kasvaa pätevä ammattilainen kyseisellä alalla.

Koulutusmuoto

Voit hakeutua meille opiskelemaan suoraan (jatkuva haku), yhteishaun, työvoimatoimiston, rekrytoivan yrityksen tai nykyisen työnantajan välityksellä riippuen koulutuksen muodosta.

Opiskele aurinkopaneelien asennuksen osaajaksi

Alkavat opinnot

Etsitkö päivitystä nykyiseen osaamiseesi? Tarjoamme laajan valikoiman ammatillisia koulutuksia. Saat tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta, hakeutumisesta ja hakuprosessista niiden yksilöidyistä tiedoista. Katso alkavia koulutuksia:

Haku