Hyppää sisältöön

Asbestipurkaja

Tutkinto:Työvoimakoulutus
Koulutusala:Rakennusala
Opetusmuoto:Päiväopetus
Paikkakunta:Vantaa

Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle valmiudet suunnitella ja toteuttaa asbestipurkua ohjeiden ja määräysten mukaisesti, sekä suoriutumaan pätevyyden varmistavista teoriatentistä ja työnäytöstä. 

Koulutuksesta saat työhösi tietoa asbestityömaan valmistelevista töistä, asbestia sisältävistä materiaaleista, jätteiden käsittelystä, työmaavalvonnasta ja hallinnosta sekä asbestia koskevasta lainsäädännöstä.  

Koulutuksessa pääset tekemään purkua koskevia suunnitteluharjoituksia, harjoittelet suojalaitteiden käyttöä, suojausten rakentamista ja teet asbestinpoisto- ja kohdepoistoharjoituksia.  

Saat tietoa palo- ja kosteusvaurioituneen kohteen purkumenetelmistä, kivihiilipikeä ja PCB:tä sisältävien rakenteiden ja rakennusosien purkutyömenetelmistä, purkukohteen osastointitavoista sekä purkuun tarvittavista koneista, laitteista, alipaineistuksesta ja jätteiden käsittelystä.   

Työssäsi asbestipurkajana on ymmärrettävä asbestilainsäädäntöä, erilaisia asbestilaatuja, yleisimpiä asbestimateriaaleja ja näytteenottomenetelmiä. Lisäksi on oltava tietoinen asbestin terveysriskeistä, niiden ehkäisystä, henkilösuojaimista ja tarvittavista koneista.

Koulutukseen kuuluvat myös tulityökortti, työturvallisuuskortti ja ensiapukoulutus.

Alkavat opinnot

Etsitkö päivitystä nykyiseen osaamiseesi? Tarjoamme laajan valikoiman ammatillisia koulutuksia. Saat tarkempia tietoja kunkin koulutuksen aikataulusta ja hakeutumisesta alla olevista yksilöidyistä tiedoista. Katso alkavia koulutuksia:

Haku